Publikavimo data: 2025-08-19
Šokolado ir varškės pyragas be miltų
Šis varškės ir šokoladinio pyrago receptas - puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta desertus, bet laikosi dietos. Patiekalas gaunasi labai skanus ir kartu mažai kaloringas. Visa tai dėl to, kad kepant nenaudojami miltai. Jei norite, kad pyragas būtų ne tik skanus, bet ir naudingas, iš ingredientų išbraukite cukrų arba pakeiskite jį medumi. Taip pat rekomenduojama dėti šiek tiek daugiau varškės ir mažiau šokolado. Tai gerokai padidins pagaminto deserto naudingumą.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago pagrindą. Į gilų dubenį įmuškite vištų kiaušinius. Atskirkite baltymus nuo trynių. Po to į nedidelį dubenėlį sudėkite 4 kiaušinių trynius ir cukrų. Suplakite ingredientus mikseriu iki baltos spalvos. Į gautą masę sudėkite varškę ir kakavą ir vėl plakite iki vientisos masės. Galiausiai į tešlą supilkite ištirpintą šokoladą ir šaukštu gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Į dubenį sudėkite 5 kiaušinių baltymus, citrinos sultis ir šiek tiek druskos, tada gerai išplakite. Gautą masę atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą ir gerai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą. Būsimą pyragą siųskite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos