Publikavimo data: 2024-04-05
Šokolado ritinys
Šokoladinis biskvitas su kremu yra populiarus desertas anglų virtuvėje. Kadangi jis įdarytas kreminiu varškės įdaru, gaunasi labai švelnus. Iškepęs vyniotinis su kakava ir uogomis apipilamas ištirpintu šokoladu ir aptepamas grietinėle. Šokoladas turi būti kokybiškas, jame turi būti daug kakavos pupelių. Galite naudoti bet kokias uogas, šaldytas arba šviežias.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje 5-8 minutes plakite kiaušinius ir cukrų, kol taps purūs. Į masę atsargiai įmaišykite persijotus miltus, sodą ir kakavą. Maišykite iki vientisos masės. Neturėtų likti gumuliukų.
Žingsnis 2
Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo skardą. Išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Po 15 minučių išimkite sausainius iš orkaitės ir dar karštus suvyniokite į ritinėlį su popieriumi. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palaukite, kol sausainiai atvės.
Žingsnis 3
Kol sausainiai aušta, paruoškite įdarą. Supilkite grietinėlę į dubenį ir suberkite cukraus pudrą. Plakite mikseriu, kol susidarys puri masė. Atsargiai supilkite tarkuotą varškę ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Išvyniokite biskvitą ir atsargiai nuimkite popierių. Paviršių aptepkite varškės kremu. Ant viršaus užberkite mėgstamų uogų. Susukite biskvitą į ritinėlį.
Žingsnis 5
Šokoladą ir grietinėlę sudėkite į puodą. Į kitą didesnį puodą pripilkite vandens. Mažąjį indą su šokoladu įdėkite į didesnįjį. Pastatykite ant kaitvietės ir palaukite, kol vanduo užvirs. Šokoladas ir grietinėlė turėtų ištirpti vandens vonelėje. Maišykite, kad nesudegtų. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Paruoštą biskvitą iš visų pusių aptepkite glajumi. Dėkite vyniotinį į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos