Šokolado ritinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Šokolado ritinys

Šokoladinis biskvitas su kremu yra populiarus desertas anglų virtuvėje. Kadangi jis įdarytas kreminiu varškės įdaru, gaunasi labai švelnus. Iškepęs vyniotinis su kakava ir uogomis apipilamas ištirpintu šokoladu ir aptepamas grietinėle. Šokoladas turi būti kokybiškas, jame turi būti daug kakavos pupelių. Galite naudoti bet kokias uogas, šaldytas arba šviežias.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
29 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokolado ritinys Žingsnis 1
Giliame dubenyje 5-8 minutes plakite kiaušinius ir cukrų, kol taps purūs. Į masę atsargiai įmaišykite persijotus miltus, sodą ir kakavą. Maišykite iki vientisos masės. Neturėtų likti gumuliukų.

Žingsnis 2

Šokolado ritinys Žingsnis 2
Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo skardą. Išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Po 15 minučių išimkite sausainius iš orkaitės ir dar karštus suvyniokite į ritinėlį su popieriumi. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palaukite, kol sausainiai atvės.

Žingsnis 3

Šokolado ritinys Žingsnis 3
Kol sausainiai aušta, paruoškite įdarą. Supilkite grietinėlę į dubenį ir suberkite cukraus pudrą. Plakite mikseriu, kol susidarys puri masė. Atsargiai supilkite tarkuotą varškę ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Šokolado ritinys Žingsnis 4
Išvyniokite biskvitą ir atsargiai nuimkite popierių. Paviršių aptepkite varškės kremu. Ant viršaus užberkite mėgstamų uogų. Susukite biskvitą į ritinėlį.

Žingsnis 5

Šokolado ritinys Žingsnis 5
Šokoladą ir grietinėlę sudėkite į puodą. Į kitą didesnį puodą pripilkite vandens. Mažąjį indą su šokoladu įdėkite į didesnįjį. Pastatykite ant kaitvietės ir palaukite, kol vanduo užvirs. Šokoladas ir grietinėlė turėtų ištirpti vandens vonelėje. Maišykite, kad nesudegtų. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Paruoštą biskvitą iš visų pusių aptepkite glajumi. Dėkite vyniotinį į šaldytuvą 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos