Publikavimo data: 2025-08-17
Sorų košė su kukurūzais
Nuo vaikystės daugelio mėgstamas skanėstas - sorų košė su kukurūzais. Išvirkite ją ant pieno ir vandens mišinio, laikykitės kelių taisyklių, tada gausite labai skanų patiekalą. Prieš verdant košę kruopas reikia nuskinti ir kelis kartus nuplauti po tekančiu vandeniu. Jei gamindami įdėsite sviesto, tai sorų košė bus trupininė. Kad virta košė nepriliptų ir neišsipiltų, naudokite puodą storomis sienelėmis ir dugnu, o ant viršaus uždėkite medinį šaukštą.
Žingsnis 1
Išvirkite košę vandenyje. Vandenyje sumaišykite cukrų ir druską, užvirinkite ir suberkite soras. Virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Supilkite pieną į košę. Į košę supilkite pieną, sviestą ir kukurūzų grūdus ir virkite, kol ingredientai suminkštės (20 minučių).
Kategorijos