Publikavimo data: 2025-08-20
Spalvingi ir skanūs moliūgų keksiukai
Moliūgų dedama į įvairius kepinius. Pagal šį receptą jis sutrinamas ir dedamas į keksiukų tešlą, kuri dėl to yra labai naudinga - tešla yra minkšta ir sultinga, be to, daržovė jai suteikia gražią oranžinę spalvą. Moliūgų nauda išlieka savaime - juose gausu daug vitaminų A ir E bei reto vitamino K, taip pat ląstelienos, karotino, pektino.
Žingsnis 1
Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir vanile. Sudėkite atvėsusią moliūgų tyrę. Išmaišykite ir supilkite pieną bei augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite miltus ir prieskonius. Išmaišykite, kad tešla būtų vientisa ir be gumulėlių.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į formeles. Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Viršų aptepkite grietinėle pagal skonį.
Kategorijos