Publikavimo data: 2024-06-15
Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu
Pateiktame recepte nėra jokio sudėtingo paruošimo, tačiau jei suprasite techniką ir gatavo patiekalo sudėtį, iš karto taps aišku, kodėl mitybos specialistai reikalauja būtent kepimo. Jis leidžia iš žuvies gauti visą mikroelementų sudėtį. Antrasis privalumas - žuvis kepama su daržovėmis - svogūnais, pomidorais, alyvuogėmis, todėl, be patrauklios išvaizdos, apetitą žadinančios sūrio plutelės, patiekalas pasižymi sodriu skoniu ir yra vertas net šventinės puotos.
Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį filė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, o alyvuoges - žiedais. Išimkite pomidorų vidų ir supjaustykite juos kubeliais. Susmulkinkite petražoles.
Žingsnis 3
Skumbrės filė sudėkite ant augaliniu aliejumi pateptos formos. Ant žuvies išdėliokite svogūnus, tada alyvuoges ir pomidorus. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių ir kepkite 15 minučių. Tada išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite žuvį tarkuotu sūriu. Kepkite dar 7 minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos