Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu

Pateiktame recepte nėra jokio sudėtingo paruošimo, tačiau jei suprasite techniką ir gatavo patiekalo sudėtį, iš karto taps aišku, kodėl mitybos specialistai reikalauja būtent kepimo. Jis leidžia iš žuvies gauti visą mikroelementų sudėtį. Antrasis privalumas - žuvis kepama su daržovėmis - svogūnais, pomidorais, alyvuogėmis, todėl, be patrauklios išvaizdos, apetitą žadinančios sūrio plutelės, patiekalas pasižymi sodriu skoniu ir yra vertas net šventinės puotos.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu Žingsnis 1
Supjaustykite žuvį filė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Žingsnis 2

Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais, o alyvuoges - žiedais. Išimkite pomidorų vidų ir supjaustykite juos kubeliais. Susmulkinkite petražoles.

Žingsnis 3

Spalvota skumbrė su alyvuogėmis ir daržovėmis po sūriu Žingsnis 3
Skumbrės filė sudėkite ant augaliniu aliejumi pateptos formos. Ant žuvies išdėliokite svogūnus, tada alyvuoges ir pomidorus. Ant viršaus pabarstykite smulkintų žolelių ir kepkite 15 minučių. Tada išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite žuvį tarkuotu sūriu. Kepkite dar 7 minutes, kol sūris išsilydys.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos