Spanguolių ir sultenių keksas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Spanguolių ir sultenių keksas

Spanguolės laikomos uogomis, kurios saugo imuninę sistemą ir gerina kraujotaką bei širdies ir kraujagyslių sveikatą. Todėl spanguoles reikėtų vartoti dažniau - kaip atskirą priemonę ir kartu su kitais produktais. Keksas su sultenėmis ir spanguolėmis puikiai tinka arbatos vakarėliui su šeima. Jis yra subtilios struktūros ir lengvai paruošiamas. Kad sultenės nesusigulėtų kepinyje, pirmiausia jas reikia sumaišyti su nedideliu kiekiu miltų, o tada įmaišyti į tešlą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
315 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.6/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Spanguolių ir sultenių keksas Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir plakite iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno įmušimo išplakite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Supilkite į skystus ingredientus ir išmaišykite, kad susijungtų. Supilkite spanguoles ir rūgštynes ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Spanguolių ir sultenių keksas Žingsnis 2
Iškepkite keksiuką. Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą formą ir išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, popietė, užkandis, užkandžiai, vyšnių sezonas, keksas, kalėdiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių pusryčiai, vyšnių keksas, keksas su pienu, sviesto keksas

Kategorijos