Publikavimo data: 2025-08-17
Spanguolių kisielius su kukurūzų krakmolu
Naudingas vitaminų kisielius su spanguolėmis ir bruknėmis suteiks energijos ir pakels nuotaiką. Gėrimas yra sodrus, saikingai saldus ir malonaus skonio. Seniau Rusijoje kiselis buvo ruošiamas tirštesnės konsistencijos, kaip antrasis patiekalas, ir jo buvo neįmanoma išgerti. Jis taip pat buvo ne saldus, o rūgštokas. Būtent šiomis savybėmis dabartinis kiselis skiriasi nuo praeities. Dabar skanų gėrimą galima pasigaminti iš bet kokių uogų ir vaisių.
Žingsnis 1
Pradėkite virti grietinę. Uogas sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Suberkite cukrų, išmaišykite ir uždengę dangčiu virkite 7 minutes.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinę. Būsimą kisielių pertrinkite per sietelį. Uogas per sietelį perkoškite į puodą. Atskirame dubenyje krakmolą atskieskite 2 valgomaisiais šaukštais vandens. Gerai išmaišykite ir palaipsniui suberkite į uogų nuovirą. Virkite kisielių 3 minutes, kol sutirštės, ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos