Publikavimo data: 2024-04-08
Spanguolių želė
Spanguolių želė - saldžiarūgštis skanėstas. Tai puikus būdas pasimėgauti vėlyvomis uogomis. Iš spanguolių galima pagaminti ne tik morsų, bet ir gardžios želė. Ją galima paruošti žiemai ir padėti į šaldytuvą, kad šaltais vakarais papildytų vitaminų atsargas. Pagal receptą želė iš uogų gaminama su želatina. Norint tiksliau apskaičiuoti proporcijas, reikia naudoti želatiną granulėmis.
Žingsnis 1
Želatiną užpilkite 1 puodeliu kambario temperatūros virinto vandens, palikite išbrinkti ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite spanguoles. Uogas sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite trintuvu. Šaukštu pertrinkite uogas ir sultis per sietelį. Spanguolių odelę ir kauliukus sudėkite į puodą, užpilkite 1 puodeliu vandens ir virkite 5-7 minutes. Nuovirą perkoškite per sietelį.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Cukrų ir želatinos vandenį ištirpinkite spanguolių sultinyje ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite spanguolių sultis, išmaišykite, supilkite į formeles. atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada želė 10 valandų padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos