Spanguolių želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Spanguolių želė

Spanguolių želė - saldžiarūgštis skanėstas. Tai puikus būdas pasimėgauti vėlyvomis uogomis. Iš spanguolių galima pagaminti ne tik morsų, bet ir gardžios želė. Ją galima paruošti žiemai ir padėti į šaldytuvą, kad šaltais vakarais papildytų vitaminų atsargas. Pagal receptą želė iš uogų gaminama su želatina. Norint tiksliau apskaičiuoti proporcijas, reikia naudoti želatiną granulėmis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Spanguolių želė Žingsnis 1
Želatiną užpilkite 1 puodeliu kambario temperatūros virinto vandens, palikite išbrinkti ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Spanguolių želė Žingsnis 2
Susmulkinkite spanguoles. Uogas sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite trintuvu. Šaukštu pertrinkite uogas ir sultis per sietelį. Spanguolių odelę ir kauliukus sudėkite į puodą, užpilkite 1 puodeliu vandens ir virkite 5-7 minutes. Nuovirą perkoškite per sietelį.

Žingsnis 3

Spanguolių želė Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Cukrų ir želatinos vandenį ištirpinkite spanguolių sultinyje ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite spanguolių sultis, išmaišykite, supilkite į formeles. atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada želė 10 valandų padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos