Publikavimo data: 2024-04-05
Špinatų pyragas
Špinatai pirmą kartą buvo pradėti auginti Kinijoje, kur jie buvo laikomi "jaunystės eliksyru". Šio augalo nauda neabejotina, jame itin gausu vitaminų ir makroelementų. Jei špinatų pyrago receptui naudosite šviežius špinatus, atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Lapai turėtų būti sultingos žalios spalvos. Šaldytus špinatus svarbu tinkamai atitirpinti. Jų nereikėtų dėti į mikrobangų krosnelę, geriau ištirpinti sviestą ir troškinti žalumynus, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite mielių pakelio turinį į dubenį, įpilkite pusę puodelio šilto vandens ir šaukštelį cukraus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 5-7 minutes. Tada į mišinį supilkite likusį vandenį, suberkite cukrų, sviestą ir druską. Vėl kruopščiai išmaišykite, kol mišinys taps vientisas. Tada dalimis suberkite persijotus miltus ir palaipsniui pradėkite minkyti tešlą. Stipriai išminkę tešlą, palikite ją šiltoje vietoje bent 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago įdarą. Nulupkite svogūną ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite špinatus ir retkarčiais pamaišydami kepkite įdarą, kol skystis visiškai išgaruos, o špinatų tūris sumažės. Baigiant kepti pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Pradėkite kepti pyragą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis ir iškočiokite į sluoksnį, tinkantį paruoštai formai. Prieš kepimą formą išklokite popieriumi ir ant jo uždėkite dalį tešlos. Tolygiu sluoksniu sudėkite įdarą ir uždenkite pyragą antrąja tešlos dalimi. Pirštais užspauskite kraštus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos