Publikavimo data: 2024-04-02
Špinatų sluoksnio pyragas
Sluoksniuotos tešlos su špinatais receptui reikės sluoksniuotos tešlos. Geriau imti be mielių, joje sluoksniai susidaro tik dėl aliejaus poveikio. Kadangi joje nėra mielių, ją galima ilgiau laikyti kambario temperatūroje nebijant, kad tešla ims rūgti. Tačiau jos nereikėtų ilgai palikti be priežiūros: jei ji bus per daug perkaitinta, sviestas tarp sluoksnių paprasčiausiai ištirps.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite varškę, tarkuotą sūrį, druską ir prieskonius (pipirus, muskatą). Įmuškite 2 vištų kiaušinius. Tada į dubenį sudėkite špinatus ir kepintus svogūnus, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą. Atšildytą tešlą padėkite ant stalviršio ir pabarstykite miltais, kad neliptų. Iškočiokite kočėlu plonu sluoksniu, stengdamiesi nesuplėšyti tešlos. Iškočiotą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą formą.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti pyragą. Į tešlą sudėkite įdarą ir, švelniai traukdami kraštus link centro, pirštais suspauskite juos. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Špinatų sluoksniuotos tešlos pyragą pašaukite į įkaitintą iki 190 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 45-55 minutes, kol paruduos.
Kategorijos