Publikavimo data: 2025-08-19
Stollen be mielių
Kalėdų išvakarėse būtų nuodėmė negalvoti apie tradicinius kalėdinius kepinius. Vienas iš populiariausių yra vokiškas kalėdinis Stollen. Tai išties kultinis kepinys, kuris kepamas gerokai prieš pačias Kalėdas ir paliekamas pastovėti kelis mėnesius. Pagal klasikinį receptą tešla gaminama su mielėmis, tačiau mes siūlome naudoti supaprastintą, bet ne mažiau skanią versiją ir kalėdinį stolleną gaminti be mielių, naudojant raugą.
Žingsnis 1
Sumalkite migdolus.
Žingsnis 2
Džiovintas spanguoles sudėkite į atitinkamo dydžio indą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias valandas.
Žingsnis 3
Tinkamame inde išplakite kiaušinius su cukrumi.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, kepimo miltelius, suminkštintą sviestą, apelsino žievelę ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Suberkite džiovintas spanguoles ir riešutus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgą kepaliuką
Žingsnis 7
Kepinius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
Žingsnis 8
Mielinis kepinys be mielių paruoštas! Supjaustykite jį griežinėliais ir patiekite su arbata. Gero apetito!
Kategorijos