Stollen be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Stollen be mielių

Kalėdų išvakarėse būtų nuodėmė negalvoti apie tradicinius kalėdinius kepinius. Vienas iš populiariausių yra vokiškas kalėdinis Stollen. Tai išties kultinis kepinys, kuris kepamas gerokai prieš pačias Kalėdas ir paliekamas pastovėti kelis mėnesius. Pagal klasikinį receptą tešla gaminama su mielėmis, tačiau mes siūlome naudoti supaprastintą, bet ne mažiau skanią versiją ir kalėdinį stolleną gaminti be mielių, naudojant raugą.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
315 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Stollen be mielių Žingsnis 1
Sumalkite migdolus.

Žingsnis 2

Stollen be mielių Žingsnis 2
Džiovintas spanguoles sudėkite į atitinkamo dydžio indą, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias valandas.

Žingsnis 3

Stollen be mielių Žingsnis 3
Tinkamame inde išplakite kiaušinius su cukrumi.

Žingsnis 4

Stollen be mielių Žingsnis 4
Suberkite miltus, kepimo miltelius, suminkštintą sviestą, apelsino žievelę ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Stollen be mielių Žingsnis 5
Suberkite džiovintas spanguoles ir riešutus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 6

Stollen be mielių Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgą kepaliuką

Žingsnis 7

Stollen be mielių Žingsnis 7
Kepinius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.

Žingsnis 8

Stollen be mielių Žingsnis 8
Mielinis kepinys be mielių paruoštas! Supjaustykite jį griežinėliais ir patiekite su arbata. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos