Publikavimo data: 2025-08-20
Stollen keksiukai su migdolais
Stollen - tai vokiškas pyragas, tradiciškai ruošiamas Vokietijoje per Kalėdas. Stollen gimtinė yra Drezdenas. Desertas - tai ovalo formos bandelė iš mielinės tešlos su prieskoniais, sultenėmis, cukruotais vaisiais ir rome mirkytais riešutais. Siūlome gaminti keksiukus a la Stollen su migdolais ir dviejų rūšių sultenėmis. Šiuos nedidelius keksiukus galima patiekti kiekvienam svečiui prie šventinio stalo arba suvynioti į dovanų pakuotę ir padovanoti artimiesiems Kalėdų ar Naujųjų metų proga.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir supilkite jį į gilų dubenį, kuriame minkysite tešlą. Į pieną suberkite mielių miltelius, cukrų ir 4 valgomuosius šaukštus miltų. Viską išmaišykite iki vientisos masės, uždenkite švariu rankšluosčiu arba plėvele ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Kai užkandis išbrinks, sudėkite trynius, suminkštintą sviestą, citrinos žievelę, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Išmaišykite. Palaipsniui dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Į tešlą įberkite šiek tiek daugiau miltų, jei ji skysta ir lipa prie rankų. Į paruoštą tešlą suberkite migdolus ir rome išmirkytus sultonus. Išmaišykite. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 1,5-2 val. pakilti. Per tą laiką tešlą vieną kartą išminkykite.
Žingsnis 4
Keksiukams gaminti reikės specialių pergamentinių keksiukų formelių. Tačiau galite naudoti bet kokias kitas formeles. Rankomis arba konditerine mentele padalykite tešlą į mažas dalis. Tešlą sudėkite į popierines formeles. Ji turėtų užimti 2/3 formelių tūrio. Uždenkite keksiukus rankšluosčiu, kad jie nesusidėvėtų, ir palikite 30 min. pastovėti.
Žingsnis 5
Kepkite keksiukus 30-40 minučių 180⁰C temperatūros orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės tipo ir galios, gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko.
Žingsnis 6
Paruoštus keksiukus apibarstykite cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos