Stollen keksiukai su migdolais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Stollen keksiukai su migdolais

Stollen - tai vokiškas pyragas, tradiciškai ruošiamas Vokietijoje per Kalėdas. Stollen gimtinė yra Drezdenas. Desertas - tai ovalo formos bandelė iš mielinės tešlos su prieskoniais, sultenėmis, cukruotais vaisiais ir rome mirkytais riešutais. Siūlome gaminti keksiukus a la Stollen su migdolais ir dviejų rūšių sultenėmis. Šiuos nedidelius keksiukus galima patiekti kiekvienam svečiui prie šventinio stalo arba suvynioti į dovanų pakuotę ir padovanoti artimiesiems Kalėdų ar Naujųjų metų proga.
Gaminimo laikas
620 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
359 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir supilkite jį į gilų dubenį, kuriame minkysite tešlą. Į pieną suberkite mielių miltelius, cukrų ir 4 valgomuosius šaukštus miltų. Viską išmaišykite iki vientisos masės, uždenkite švariu rankšluosčiu arba plėvele ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.

Žingsnis 2

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 2
Kai užkandis išbrinks, sudėkite trynius, suminkštintą sviestą, citrinos žievelę, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Išmaišykite. Palaipsniui dalimis suberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą.

Žingsnis 3

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Į tešlą įberkite šiek tiek daugiau miltų, jei ji skysta ir lipa prie rankų. Į paruoštą tešlą suberkite migdolus ir rome išmirkytus sultonus. Išmaišykite. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 1,5-2 val. pakilti. Per tą laiką tešlą vieną kartą išminkykite.

Žingsnis 4

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 4
Keksiukams gaminti reikės specialių pergamentinių keksiukų formelių. Tačiau galite naudoti bet kokias kitas formeles. Rankomis arba konditerine mentele padalykite tešlą į mažas dalis. Tešlą sudėkite į popierines formeles. Ji turėtų užimti 2/3 formelių tūrio. Uždenkite keksiukus rankšluosčiu, kad jie nesusidėvėtų, ir palikite 30 min. pastovėti.

Žingsnis 5

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 5
Kepkite keksiukus 30-40 minučių 180⁰C temperatūros orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės tipo ir galios, gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko.

Žingsnis 6

Stollen keksiukai su migdolais Žingsnis 6
Paruoštus keksiukus apibarstykite cukraus pudra. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos