Stollen su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Stollen su varške

Stollen su varške - ne klasikinis, bet labai skanus. Daugelis tikriausiai jau žino vokiškus kalėdinius pyragus - Stollen (Štollen). Tai gardūs keksiukų pyragai, įdaryti džiovintais vaisiais, cukruotais vaisiais ir riešutais, su ryškiu stebuklingu citrusinių vaisių žievelių skoniu. Pagrindinis Stollen ypatumas - būtinybė jį brandinti. Brandinimas trunka nuo dviejų savaičių iki mėnesio, per tą laiką prieskoniai atskleidžia savo aromatą, o spirite mirkyti džiovinti vaisiai šiam kepiniui suteikia neįtikėtiną skonį.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
330 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Stollen su varške Žingsnis 1
Džiovintas spanguoles iš anksto pamirkykite brendyje (naktį prieš gaminimą).

Žingsnis 2

Stollen su varške Žingsnis 2
Susmulkintus riešutus ir džiovintas spanguoles sudėkite į atitinkamo dydžio indą. Užpilkite brendžiu ir palaikykite bent tiek pat valandų.

Žingsnis 3

Stollen su varške Žingsnis 3
Tinkamame dubenyje išsukite suminkštintą sviestą su kiaušiniais.

Žingsnis 4

Stollen su varške Žingsnis 4
Suberkite miltus, citrinos žievelę ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 5

Stollen su varške Žingsnis 5
Suberkite džiovintas spanguoles ir riešutus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 6

Stollen su varške Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgą kepaliuką

Žingsnis 7

Stollen su varške Žingsnis 7
Kepinius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.

Žingsnis 8

Stollen su varške Žingsnis 8
Stollen su varške paruoštas! Supjaustykite jį griežinėliais ir patiekite ant stalo su arbata. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, užkandis, Naujieji metai, lopšelis-darželis, riešutų sezonas, keksiukas, Kalėdų desertai, stollen, receptų knyga, sultonų keksas, kiaušinių pusryčiai, riešutų pyragas, pieno pyragas, sviestinis kremas

Kategorijos