Publikavimo data: 2025-08-19
Stollen su varške
Stollen su varške - ne klasikinis, bet labai skanus. Daugelis tikriausiai jau žino vokiškus kalėdinius pyragus - Stollen (Štollen). Tai gardūs keksiukų pyragai, įdaryti džiovintais vaisiais, cukruotais vaisiais ir riešutais, su ryškiu stebuklingu citrusinių vaisių žievelių skoniu. Pagrindinis Stollen ypatumas - būtinybė jį brandinti. Brandinimas trunka nuo dviejų savaičių iki mėnesio, per tą laiką prieskoniai atskleidžia savo aromatą, o spirite mirkyti džiovinti vaisiai šiam kepiniui suteikia neįtikėtiną skonį.
Žingsnis 1
Džiovintas spanguoles iš anksto pamirkykite brendyje (naktį prieš gaminimą).
Žingsnis 2
Susmulkintus riešutus ir džiovintas spanguoles sudėkite į atitinkamo dydžio indą. Užpilkite brendžiu ir palaikykite bent tiek pat valandų.
Žingsnis 3
Tinkamame dubenyje išsukite suminkštintą sviestą su kiaušiniais.
Žingsnis 4
Suberkite miltus, citrinos žievelę ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Suberkite džiovintas spanguoles ir riešutus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 6
Iš paruoštos tešlos suformuokite pailgą kepaliuką
Žingsnis 7
Kepinius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
Žingsnis 8
Stollen su varške paruoštas! Supjaustykite jį griežinėliais ir patiekite ant stalo su arbata. Gero apetito!
Kategorijos