Publikavimo data: 2024-04-28
Strudelis su malta mėsa
Vienas iš sotaus patiekalo variantų - štrudelis su malta mėsa ir daržovėmis. Receptui naudojama liesa koldūnų tešla, kurią prireikus galima pakeisti paruošta sluoksniuota tešla. Daržovės verdamos atskirai. Į tešlą vyniojama tik malta mėsa, kurią sudaro bet kokia mėsa - vištiena, kiauliena, jautiena ir pan. Svarbiausia, kad ji būtų atšaldyta arba gerai atitirpinta, kad tešla nesudrėktų nuo drėgmės pertekliaus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį su karštu vandeniu įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų. Gerai išplakite. Į didelį dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir sukamaisiais judesiais supilkite kiaušinį, vandenį ir aliejų. Užminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite į rutulį ir įdėkite į maišelį. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos kepsnį. Tešlą iškočiokite plonu 5 mm storio sluoksniu. Visą paviršių ištepkite malta mėsa. Suvyniokite į ritinį ir supjaustykite štrudelį vienodais 3-4 cm griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Svogūnus ir morkas kepkite 3-5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir pipirais. Į gilios keptuvės dugną įpilkite augalinio aliejaus. Išdėliokite bulves, vėl pabarstykite druska ir pipirais. Tada sudėkite morkų ir svogūnų sluoksnį. Ant daržovių sudėkite mėsos štrudelius. Supilkite 100 ml vandens, uždenkite ir 20-25 min. virkite ant vidutinės ugnies.
Kategorijos