Strudelis su uogiene pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Strudelis su uogiene

Jei po ranka neturite šviežių obuolių ar kriaušių, štrudelį galite gaminti su uogiene arba želė iš sluoksniuotos tešlos. Šis receptas, žinoma, skiriasi nuo tradicinio štrudelio. Tačiau jį paruošti lengviau ir greičiau. Tokį desertą lengva paruošti pusryčiams arba popietiniam užkandžiui. Geriau skanėstui vartoti tirštą vaisių ar uogų džemą arba uogienę. Skystas įdaras kepant gali ištekėti iš štrudelio ir sudegti ant kepimo skardos.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
300 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
47 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Strudelis su uogiene Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Plonai iškočiokite lakštus, tada švelniai ištieskite juos rankomis, kol tešla taps beveik permatoma, bet nesuplyšusi.

Žingsnis 2

Strudelis su uogiene Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Tešlos kraštus aptepkite uogiene, pabarstykite maltu cinamonu ir kapotais graikinių riešutų branduoliais. Suvyniokite tešlos kraštus. Suvyniokite tešlą, stengdamiesi šiek tiek susukti, kad tešla iškeptų. Tešlos perteklių geriau nupjauti, užuot vyniojus vyniotinį kelis kartus.

Žingsnis 3

Strudelis su uogiene Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite štrudelį, pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos