Publikavimo data: 2024-05-01
Strudelis su uogiene
Jei po ranka neturite šviežių obuolių ar kriaušių, štrudelį galite gaminti su uogiene arba želė iš sluoksniuotos tešlos. Šis receptas, žinoma, skiriasi nuo tradicinio štrudelio. Tačiau jį paruošti lengviau ir greičiau. Tokį desertą lengva paruošti pusryčiams arba popietiniam užkandžiui. Geriau skanėstui vartoti tirštą vaisių ar uogų džemą arba uogienę. Skystas įdaras kepant gali ištekėti iš štrudelio ir sudegti ant kepimo skardos.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Plonai iškočiokite lakštus, tada švelniai ištieskite juos rankomis, kol tešla taps beveik permatoma, bet nesuplyšusi.
Žingsnis 2
Suformuokite štrudelį. Tešlos kraštus aptepkite uogiene, pabarstykite maltu cinamonu ir kapotais graikinių riešutų branduoliais. Suvyniokite tešlos kraštus. Suvyniokite tešlą, stengdamiesi šiek tiek susukti, kad tešla iškeptų. Tešlos perteklių geriau nupjauti, užuot vyniojus vyniotinį kelis kartus.
Žingsnis 3
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Ant jo sudėkite štrudelį, pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos