Publikavimo data: 2024-04-28
Štrudelis su varške ir obuoliais
Senais laikais Austrijoje sužadėtuvės galėjo būti nutrauktos, jei nuotakos štrudelis nepatiko jaunikio šeimai. Šiais laikais tešlos nereikia ruošti patiems, paruoštos sluoksniuotos tešlos galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Gaminti štrudelį su varške ir obuoliais tapo taip paprasta ir greita, kad šį receptą dabar mėgsta daugelis šeimininkių, o naudojami ingredientai prieinami kiekvienai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolių įdaro dalį. Sumaišykite obuolius, cinamoną, vanilinį cukrų ir palikite 20 minučių mirkti.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės įdaro dalį. Varškę ir baltąjį cukrų sutrinkite mikseriu iki vientisos, švelnios masės. Šią masę sumaišykite su obuolių įdaro dalimi.
Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Plonai iškočiokite tešlą. Ant tešlos užtepkite dalį įdaro. Suvyniokite vyniotinį. Užspauskite vyniotinio kraštus. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.
Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 25 minutes.
Kategorijos