Štrudelis su varške ir obuoliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Štrudelis su varške ir obuoliais

Senais laikais Austrijoje sužadėtuvės galėjo būti nutrauktos, jei nuotakos štrudelis nepatiko jaunikio šeimai. Šiais laikais tešlos nereikia ruošti patiems, paruoštos sluoksniuotos tešlos galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Gaminti štrudelį su varške ir obuoliais tapo taip paprasta ir greita, kad šį receptą dabar mėgsta daugelis šeimininkių, o naudojami ingredientai prieinami kiekvienai šeimai.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
214 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
30 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Štrudelis su varške ir obuoliais Žingsnis 1
Paruoškite obuolių įdaro dalį. Sumaišykite obuolius, cinamoną, vanilinį cukrų ir palikite 20 minučių mirkti.

Žingsnis 2

Štrudelis su varške ir obuoliais Žingsnis 2
Paruoškite varškės įdaro dalį. Varškę ir baltąjį cukrų sutrinkite mikseriu iki vientisos, švelnios masės. Šią masę sumaišykite su obuolių įdaro dalimi.

Žingsnis 3

Štrudelis su varške ir obuoliais Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Plonai iškočiokite tešlą. Ant tešlos užtepkite dalį įdaro. Suvyniokite vyniotinį. Užspauskite vyniotinio kraštus. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru.

Žingsnis 4

Štrudelis su varške ir obuoliais Žingsnis 4
Iškepkite štrudelį. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos. Aptepkite štrudelį plaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos