Publikavimo data: 2025-08-18
Štrudelis yra nepamirštamas
Mėgstu cinamoną, obuolius ir graikinius riešutus. Šis receptas - puikus šių ingredientų derinys. Skonis nepamirštamas, o štrudelį pagaminti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, aliejaus, vandens, užminkykite tešlą, sudėkite ją į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kol gaminsime įdarą.
Žingsnis 2
Nulupkite obuolius, supjaustykite juos kubeliais, pakepinkite svieste, suberkite cukrų ir cinamoną, kepkite, kol obuoliai dar nėra visiškai iškepę.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą iškočiokite plonu, 5 mm storio sluoksniu, paskirstykite įdarą ir susukite į ritinį, užspauskite ritinio kraštus ir galus.
Žingsnis 4
Dėkite ant pergamentinio popieriaus. Kiaušinio trynį sumaišykite su 1 šaukšteliu vandens ir teptuku aptepkite štrudelį.
Žingsnis 5
Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 40/45 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite su ledais, bus dar skaniau.
Kategorijos