Publikavimo data: 2025-08-20
Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka
Grietinės padaže su brokoliais kepta lydeka - tai patiekalas, kuris organizmui bus labai naudingas. Lydekos laikomos sveikiausia upių žuvimi, jose yra kalcio, kalio, natrio, magnio, chloro, sieros, geležies ir cinko. Brokoliai yra vitamino A rekordininkai, juose taip pat yra daug vitamino C, kalcio ir geležies. Kepta su grietinės įdaru žuvis ir kopūstai yra švelnūs ir labai sotūs.
Žingsnis 1
Brokolius nuplaukite ir padalykite į žiedynus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis. Pagardinkite lydekų filė druska ir pipirais ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, giliame dubenyje išplakite kiaušinius su grietine, prieskoniais, druska ir pipirais. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite brokolius, tada žuvį, ant viršaus - kepintus svogūnus. Užpilkite kiaušinių ir grietinės įdaru, pabarstykite likusiu sūriu ir kapotomis petražolėmis. Kepkite 200 °C temperatūroje 30-35 minutes.
Kategorijos