Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka

Grietinės padaže su brokoliais kepta lydeka - tai patiekalas, kuris organizmui bus labai naudingas. Lydekos laikomos sveikiausia upių žuvimi, jose yra kalcio, kalio, natrio, magnio, chloro, sieros, geležies ir cinko. Brokoliai yra vitamino A rekordininkai, juose taip pat yra daug vitamino C, kalcio ir geležies. Kepta su grietinės įdaru žuvis ir kopūstai yra švelnūs ir labai sotūs.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka Žingsnis 1
Brokolius nuplaukite ir padalykite į žiedynus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinis. Pagardinkite lydekų filė druska ir pipirais ir palikite 10 minučių.

Žingsnis 2

Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, giliame dubenyje išplakite kiaušinius su grietine, prieskoniais, druska ir pipirais. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Su brokoliais grietinės padaže kepta lydeka Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite brokolius, tada žuvį, ant viršaus - kepintus svogūnus. Užpilkite kiaušinių ir grietinės įdaru, pabarstykite likusiu sūriu ir kapotomis petražolėmis. Kepkite 200 °C temperatūroje 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos