Publikavimo data: 2024-06-09
Su bulvėmis ir pomidorais kepta lydeka
Su bulvėmis ir pomidorais kepta lydeka puikiai paįvairins sportuojančių ir savo svorį prižiūrinčių žmonių mitybą. Lydekos mėsoje yra daug B grupės vitaminų, kalio, magnio, jodo ir kitų naudingų mineralinių medžiagų. Paprastai ši žuvis gali būti gaminama įvairiai: sriuba, užkandžiai, kotletai, be to, lydekos įdarytos įvairiais įdarais, kepamos, skrudinamos ir sūdomos.
Žingsnis 1
Išvalytos lydekos pilvą gausiai aptepkite majonezu ir padėkite ant folija išklotos kepimo skardos. Ant viršaus pabarstykite prieskonių ir apšlakstykite citrinos sultimis. Šalia lydekos plonu sluoksniu išdėliokite bulves ir taip pat naudokite prieskonius.
Žingsnis 2
Įdarykite lydekos pilvą svogūnais, citrinos griežinėliais ir pomidorais. Ant bulvių plonu sluoksniu uždėkite likusį svogūną, o ant viršaus - daugiau pomidorų griežinėlių. Vėl naudokite nedidelį kiekį prieskonių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 40-45 minutėms.
Kategorijos