Publikavimo data: 2024-06-23
Su daržovėmis keptas ešerys
Vienas geriausių jūros žuvies ruošimo būdų - kepti ją orkaitėje. Šiame recepte pagrindinis ingredientas bus jūros ešerys. Jis kepamas ant griežinėliais pjaustytų bulvių ir paprikų. Ant viršaus žuvį užklokite pomidorų sluoksniu ir pabarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Iškeptos daržovės padarys patiekalą dar sveikesnį, nes pridės vitaminų ir antioksidantų. Kad žuvies ir daržovių skonis dar labiau atsiskleistų, įberkite Provanso žolelių. Patiekalo skonis tikrai nenusileis skoniui!
Žingsnis 1
Paimkite švarią pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos daržoves. Paprikas ir bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo formą, jos dugną ir sieneles išklokite folija. Dugną ištepkite augaliniu aliejumi ir tolygiai išdėliokite bulvių sluoksnį. Tada išdėliokite sluoksnį griežinėliais pjaustytų paprikų. Į indą įdėkite lauro lapą ir česnako skilteles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir įberkite Provanso žolelių.
Žingsnis 3
Supjaustytą žuvį sudėkite į formą. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite jūros ešerį sluoksniu pjaustytų pomidorų. Ant viršaus uždėkite kelias krapų šakeles.
Žingsnis 4
Žuvį su daržovėmis kepkite 180 C temperatūros orkaitėje 35 minutes. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą su paruoštu patiekalu. Palikite formą 5 minutes kambario temperatūroje. Atlikta!
Kategorijos