Publikavimo data: 2024-06-22
Su ešeriais ir upėtakiais keptos bulvės
Žuvies patiekalai yra skanūs ir sveiki. Ypač skanios yra jūrinės žuvies rūšys. Jų sudėtyje yra daugiau riebiųjų rūgščių, todėl jos dar sveikesnės žmogui.
Žingsnis 1
Ešerius ir upėtakius supjaustykite tokiais pat kubeliais kaip ir bulves.
Žingsnis 2
Dideliame giliame inde sumaišykite bulves, upėtakius, ešerius ir svogūnus. Įdėkite žiupsnelį paprikos, džiovintų česnakų ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Išmaišykite, kad susimaišytų. Palikite kelioms minutėms, kad ingredientų skoniai ir aromatai susimaišytų ir susijungtų tarpusavyje.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę, kepimo temperatūra turi būti 200 laipsnių. Keraminę formą ištepkite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į ją bulves bei žuvį. Kepkite trisdešimt minučių.
Žingsnis 4
Iš orkaitės išimkite keptas bulves su žuvimi. Baigta.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą į lėkštes ir patiekite.
Kategorijos