Su grybais ir sūriu kepta lydeka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Su grybais ir sūriu kepta lydeka

Žuvis su grybais ir daržovėmis bus skani ir karšta, ir šalta. Ji greitai iškepa, todėl šis patiekalas bus geras pasirinkimas šeimos vakarienei. Dėl gražios sūrio "kepurėlės" šį patiekalą galima be drovumo patiekti svečiams. Šiame recepte galite naudoti tiek jūros, tiek upių žuvis. Siūlome kaip pagrindinį ingredientą naudoti lydeką, nes ji turi nedaug kaulų ir riebalų, bet taip pat daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.32/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Su grybais ir sūriu kepta lydeka Žingsnis 1
Grybus supjaustykite mažais gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Su grybais ir sūriu kepta lydeka Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite grybus ir svogūnus 5 minutes uždengę dangčiu. Pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 3

Su grybais ir sūriu kepta lydeka Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite lydekų filė ir iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite ingredientus grietinėle. Ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus ir pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu.

Žingsnis 4

Su grybais ir sūriu kepta lydeka Žingsnis 4
Kepkite lydekos filė su grybais ir sūriu 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Žingsnis 5

Su grybais ir sūriu kepta lydeka Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite lėkštėse, papuoštą šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos