Publikavimo data: 2024-06-12
Su grybais ir sūriu kepta lydeka
Žuvis su grybais ir daržovėmis bus skani ir karšta, ir šalta. Ji greitai iškepa, todėl šis patiekalas bus geras pasirinkimas šeimos vakarienei. Dėl gražios sūrio "kepurėlės" šį patiekalą galima be drovumo patiekti svečiams. Šiame recepte galite naudoti tiek jūros, tiek upių žuvis. Siūlome kaip pagrindinį ingredientą naudoti lydeką, nes ji turi nedaug kaulų ir riebalų, bet taip pat daug baltymų, kurie taip reikalingi mūsų organizmui.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite mažais gabalėliais, svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite grybus ir svogūnus 5 minutes uždengę dangčiu. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite lydekų filė ir iš abiejų pusių pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite ingredientus grietinėle. Ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus ir pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu.
Žingsnis 4
Kepkite lydekos filė su grybais ir sūriu 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite lėkštėse, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos