Publikavimo data: 2024-06-15
Su moliūgais kepta lašiša
Norint nustebinti svečius, pakanka paruošti įprastą mėgstamą patiekalą ir pridėti jam aštrių prieskonių! Šiam vaidmeniui puikiai tinka kepta lašiša su moliūgais! Pikantiškas ir aromatingas padažas, kurio pagrindą sudaro medus, garstyčios, sojų padažas ir augalinis aliejus. Kepimo metu ant lašišos filė medaus dėka susidaro saldi karamelizuota plutelė! Pati žuvis dažnai naudojama dietiniams patiekalams, nes joje gausu baltymų ir sveikųjų omega-3 ir omega-6 rūgščių!
Žingsnis 1
Paimkite puodą. Sumaišykite sojų padažą, medų, garstyčias ir augalinį aliejų. Įdėkite susmulkintą česnaką. Uždekite padažą ant ugnies ir užvirinkite. Padažas turi tapti klampesnis. Taip pat atsiras malonus aštrus medaus kvapas. Nuimkite padažą nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paimkite švarų kepimo indą. Ištepkite formos dugną augaliniu aliejumi. Ant kepimo indo dugno sudėkite lašišos filė ir griežinėliais supjaustytą moliūgą.
Žingsnis 3
Lašišos filė ir moliūgo gabalėlius užpilkite paruoštu aštriu medaus padažu.
Žingsnis 4
Kepkite žuvį iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Po to atsargiai išimkite formą ir palikite ją 5 minutes atvėsti. Tada porcijomis išpilstykite į lėkštę. Pagal skonį papipirinkite. Paruošta!
Kategorijos