Publikavimo data: 2024-06-22
Su ryžiais ir daržovėmis keptas ešerys
Ešerys su ryžiais ir daržovėmis - tai abipusiai naudingas patiekalas pietums ar vakarienei. Visi ingredientai čia subalansuoti. Patiekalas gaunasi skanus ir sveikas. Jei dar neragavote ešerių, būtinai tai padarykite. Ši žuvis turi baltą mėsą, pasižyminčią švelniu maloniu skoniu. Ešerys visai neriebus, todėl tinka dietinei mitybai. Šiame recepte į patiekalą dedama svogūnų, morkų ir paprikų. Papildomai galite pridėti bet kokių daržovių pagal savo skonį, pavyzdžiui, šparaginių pupelių ar brokolių.
Žingsnis 1
Papriką, raudonąjį svogūną ir morką supjaustykite nedideliais 5-8 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Įtrinkite ešerių filė druska ir juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite daržoves ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Nuimkite daržoves nuo ugnies, supilkite ryžius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Ryžius ir daržoves sudėkite į nedidelį kepimo indą. Ant viršaus sudėkite ešerių filė oda į apačią. Stiklinę šalto vandens sumaišykite su dviem žiupsneliais druskos. Gautą tirpalą supilkite ant daržovių ir ryžių.
Žingsnis 6
Uždenkite formą folija, kad ryžiai tinkamai iškeptų. Peiliu folijoje padarykite kelias skylutes, kad išeitų garų perteklius. Pasiųskite indą kepti į orkaitę 15 minučių. Per šį laiką ryžiai turi būti išvirę. Tuomet nuimkite foliją nuo formos ir siųskite patiekalą atgal į orkaitę 5-7 minutėms. Per tą laiką ešeriai turėtų būti paruošti ir paruduoti.
Žingsnis 7
Į lėkštes išdėliokite ryžius ir daržoves, ant viršaus uždėkite ešerių filė. Papuoškite patiekalą smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos