Su sūriu kepta lašiša pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Su sūriu kepta lašiša

Lašiša po sūrio ir žolelių kepurėle - paprastas, bet išskirtinis karštas patiekalas, kurį galima greitai paruošti, jei atvyksta svečių arba nenorite ilgai stovėti prie viryklės. Šis patiekalas tinka ir vienas, ir gali būti derinamas su įvairiais garnyrais - nuo daržovių iki virtų ryžių. Rinkitės šviežią atšaldytą lašišą ir nešaldykite jos, kitaip ji praras savo skonį. Į lašišą galite dėti bet kokio norimo sūrio, o žolelių (petražolių, krapų, žaliųjų svogūnų) geriau naudoti įvairių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
22 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Su sūriu kepta lašiša Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles (petražoles, žaliuosius svogūnus, krapus).

Žingsnis 2

Su sūriu kepta lašiša Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su žolelėmis.

Žingsnis 3

Su sūriu kepta lašiša Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į kepimo indą, pateptą augaliniu aliejumi. Žuvį užpilkite citrinos sultimis ir pabarstykite prieskoniais.

Žingsnis 4

Su sūriu kepta lašiša Žingsnis 4
Viršų lašišos storai apibarstykite sūrio ir prieskoninių žolelių mišiniu ir 20-25 min. pašaukite patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Žingsnis 5

Su sūriu kepta lašiša Žingsnis 5
Patikrinkite, ar žuvis paruošta, ir išimkite ją iš orkaitės. Atsargiai perkelkite ją į lėkštę, kad sūris "nenutekėtų". Kvapni ir sultinga lašiša paruošta! Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos