Publikavimo data: 2024-06-11
Su sūriu kepta lašiša
Lašiša po sūrio ir žolelių kepurėle - paprastas, bet išskirtinis karštas patiekalas, kurį galima greitai paruošti, jei atvyksta svečių arba nenorite ilgai stovėti prie viryklės. Šis patiekalas tinka ir vienas, ir gali būti derinamas su įvairiais garnyrais - nuo daržovių iki virtų ryžių. Rinkitės šviežią atšaldytą lašišą ir nešaldykite jos, kitaip ji praras savo skonį. Į lašišą galite dėti bet kokio norimo sūrio, o žolelių (petražolių, krapų, žaliųjų svogūnų) geriau naudoti įvairių.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles (petražoles, žaliuosius svogūnus, krapus).
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su žolelėmis.
Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į kepimo indą, pateptą augaliniu aliejumi. Žuvį užpilkite citrinos sultimis ir pabarstykite prieskoniais.
Žingsnis 4
Viršų lašišos storai apibarstykite sūrio ir prieskoninių žolelių mišiniu ir 20-25 min. pašaukite patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 5
Patikrinkite, ar žuvis paruošta, ir išimkite ją iš orkaitės. Atsargiai perkelkite ją į lėkštę, kad sūris "nenutekėtų". Kvapni ir sultinga lašiša paruošta! Gero apetito!
Kategorijos