Šis desertas tiesiog tirpsta burnoje! Puikus traškios bezė, sūrio kremo, vyšnių rūgštumo ir šviežių mėlynių derinys.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškime meringą. Dubuo turi būti švarus ir sausas, maišytuvo šluotelė taip pat turi būti švari, baltymai turi būti šalti, kad gerai plaktų.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus plakite su žiupsneliu druskos, kol gerai išplaksite putas. Plakite nedideliu maišytuvo greičiu.
Žingsnis 3
Tada padidinkite maišytuvo greitį ir dalimis suberkite cukrų. Kai baltymai bus beveik išplakti, supilkite citrinos sultis ir toliau plakite baltymus iki standžių viršūnių. Tada supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite mentele. Įkaitinkite orkaitę iki 130 laipsnių. Paruoškite silikoninį kepimo kilimėlį.
Žingsnis 4
Kilimėlį išklokite ant kepimo skardos. Mentele paskirstykite meringą ant kepimo kilimėlio. Būtinai palikite vietos iš visų pusių, nes kepant meringa padidės. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, kepkite meringą apie 40 minučių. Norime, kad viršutinis meringos sluoksnis taptų traškus, o apačia išliktų minkšta ir švelni.
Žingsnis 5
Kol meringa kepa, paruoškite kremą. Minkštą sviestą išsukite su cukraus pudra iki purumo.
Žingsnis 6
Tada sudėkite šaltą varškę ir plakite vidutinio greičio mikseriu.
Žingsnis 7
Kremas turi būti tokios tekstūros. Jis neturėtų būti per saldus, nes turi atsiskleisti besmegenių saldumas.
Žingsnis 8
Nuplaukite ir nusausinkite mėlynes. Jų prireiks įdarui ir vyniotiniui papuošti. Dabar paruoškite vyšnių konfitą. Puode sumaišykite šaldytas vyšnias ir cukraus sirupą ir porą minučių pavirkite.
Žingsnis 9
Kai meringa bus paruošta, išimkite kepimo skardą ir leiskite meringai atvėsti.
Žingsnis 10
Apverskite meringą traškiu sluoksniu žemyn.
Žingsnis 11
Varškę užtepkite ant viso bemielės tešlos paviršiaus.
Žingsnis 12
Išdėliokite vyšnių apkepą.
Žingsnis 13
Sudėkite mėlynes.
Žingsnis 14
Atsargiai susukite į ritinį. Nesijaudinkite, kad jis sutrūkinės ir suplyš, tai gerai. Taip ir reikia daryti. Suvyniokite į foliją ir palikite šaldytuve porai valandų. Jūsų vyniotinis paruoštas, mėgaukitės.