Publikavimo data: 2024-05-25
Subtilus biskvito pyragas
Biskvitas - tai klasikinis kulinarinis patiekalas. Ypatinga jo "paslaptis" yra ta, kad jis visada tinka ir namų arbatos vakarėliams, ir rafinuotoms puotoms. Jis kepamas visame pasaulyje, ir visur įneša savo "prieskonį". Šis receptas atitinka klasikinius biskvito reikalavimus, tačiau į kremą pridėta varškės ir vaisių "natų". Jį iškepti gali pabandyti net pradedantys virėjai.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainių tešlą. Tam išplakite baltymus su cukrumi, kol masė kelis kartus padidės. Per du kartus įmaišykite trynius. Tuomet į kiaušinių ir cukraus mišinį keliais mainais suberkite miltus ir mentele išmaišykite tešlą. Suberkite kepimo miltelius ir labai atsargiai išmaišykite. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Bananus sutrinkite panardinamuoju trintuvu, o varškę pertrinkite per sietelį. Sudėkite grietinę, cukrų ir viską suplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Atvėsusį biskvitą perpjaukite į du pyragus. Apatinį pyragą aptepkite kremu ir uždenkite antruoju pyragu. Biskvito viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu.
Kategorijos