Publikavimo data: 2025-08-20
Subtilus "Grafo griuvėsių" pyragas.
Labai skanus ir subtilus pyragas, puikiai atrodantis ant šventinio stalo.
Žingsnis 1
Tešlai pasverkite 170 g cukraus.
Žingsnis 2
Paruoškite 2 kiaušinius.
Žingsnis 3
Atsverkite 200 g miltų.
Žingsnis 4
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite mikseriu 5 minutes, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 5
Į gautą masę sudėkite 300 g grietinės ir plakite apie 1 minutę.
Žingsnis 6
Supilkite miltus ir gerai išplakite, pašalindami visus gumulėlius.
Žingsnis 7
Į gautą mišinį įpilkite sodos su actu ir viską išmaišykite.
Žingsnis 8
Atskirkite 1/3 tešlos, supilkite ant pergamentinio popieriaus ir 15-20 minučių pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 9
Į likusią tešlą įmaišykite 3 šaukštus kakavos, viską gerai išmaišykite ir taip pat 15-20 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 10
Iš kakavinio pyrago išpjaukite 18-20 cm skersmens apskritimą pagrindui.
Žingsnis 11
Iš balto ir rudo pyrago išpjaukite maždaug 3 cm dydžio kvadratėlius.
Žingsnis 12
Kremui pasverkite 136 g cukraus pudros.
Žingsnis 13
Sumaišykite 600 g grietinės su cukraus pudra ir gerai išplakite.
Žingsnis 14
Torto pagrindą gerai ištepkite kremu, kiekvieną torto gabalėlį pamerkite į kremą ir išdėliokite atsitiktine tvarka.
Žingsnis 15
Glajui išmaišykite 30 g sviesto, 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 1 valgomąjį šaukštą kakavos. Ištirpinkite vandens vonelėje. Gautu glajumi užpilkite pyragą ir padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos