Publikavimo data: 2025-08-20
Subtilus grietinėlės tortas
Tortas yra nepakeičiamas desertas ant bet kokio šventinio stalo. Jį mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Tortas yra vienas skaniausių desertų iš naminės tešlos. Šio pyrago gaminimas užims daug laiko, tačiau rezultatas jus nudžiugins. Tortą galima ruošti ne tik namų susibūrimams, bet ir kaip vaišę svečiams prie arbatos. Tortas gaunasi labai skanus, su daug kremo.
Žingsnis 1
Atidarykite pieno dėžutę. Padalykite pieną į dvi dalis. Vieną dalį užkaiskite ant ugnies nedideliame puode, o kitą atidėkite į šalį. Užvirinkite pieną.
Žingsnis 2
Paimkite patogų dubenį, į jį įmuškite žalius kiaušinius, įmaišykite fruktozę ir vanilę. Išmaišykite plaktuvu arba šakute.
Žingsnis 3
Į kiaušinių masę suberkite persijotus miltus. Nuolat maišykite. Miltus pilkite dalimis ir nenustokite maišyti. Maišykite, kol išnyks visi gumulėliai.
Žingsnis 4
Kai kiaušinių ir miltų mišinys bus vientisos konsistencijos, supilkite jį į verdantį pieną. Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol kremas ims pūstis. Kremą atvėsinkite.
Žingsnis 5
Išimkite kambario temperatūros sviestą iš vyniotinio. Supjaustykite jį gabalėliais ir sudėkite į kremą. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Paimkite padėklą arba lėkštę, patepkite ją trupučiu grietinėlės ir ant viršaus uždėkite plutą. Prieš tai pyragėlius supjaustykite lygiu apskritimu, o likusius atidėkite į šalį. Visą tortą tolygiu sluoksniu aptepkite kremu. Tą patį padarykite ir su likusiais pyragais.
Žingsnis 7
Likusius pyragėlius sudėkite į dubenį ir rankomis sutrinkite į trupinius. Apibarstykite trupinius iš visų pusių paruoštu kremu ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos