Subtilus grietinėlės tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Subtilus grietinėlės tortas

Tortas yra nepakeičiamas desertas ant bet kokio šventinio stalo. Jį mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Tortas yra vienas skaniausių desertų iš naminės tešlos. Šio pyrago gaminimas užims daug laiko, tačiau rezultatas jus nudžiugins. Tortą galima ruošti ne tik namų susibūrimams, bet ir kaip vaišę svečiams prie arbatos. Tortas gaunasi labai skanus, su daug kremo.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (34 bal.)

Žingsnis 1

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 1
Atidarykite pieno dėžutę. Padalykite pieną į dvi dalis. Vieną dalį užkaiskite ant ugnies nedideliame puode, o kitą atidėkite į šalį. Užvirinkite pieną.

Žingsnis 2

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 2
Paimkite patogų dubenį, į jį įmuškite žalius kiaušinius, įmaišykite fruktozę ir vanilę. Išmaišykite plaktuvu arba šakute.

Žingsnis 3

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 3
Į kiaušinių masę suberkite persijotus miltus. Nuolat maišykite. Miltus pilkite dalimis ir nenustokite maišyti. Maišykite, kol išnyks visi gumulėliai.

Žingsnis 4

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 4
Kai kiaušinių ir miltų mišinys bus vientisos konsistencijos, supilkite jį į verdantį pieną. Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol kremas ims pūstis. Kremą atvėsinkite.

Žingsnis 5

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 5
Išimkite kambario temperatūros sviestą iš vyniotinio. Supjaustykite jį gabalėliais ir sudėkite į kremą. Išmaišykite.

Žingsnis 6

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 6
Paimkite padėklą arba lėkštę, patepkite ją trupučiu grietinėlės ir ant viršaus uždėkite plutą. Prieš tai pyragėlius supjaustykite lygiu apskritimu, o likusius atidėkite į šalį. Visą tortą tolygiu sluoksniu aptepkite kremu. Tą patį padarykite ir su likusiais pyragais.

Žingsnis 7

Subtilus grietinėlės tortas Žingsnis 7
Likusius pyragėlius sudėkite į dubenį ir rankomis sutrinkite į trupinius. Apibarstykite trupinius iš visų pusių paruoštu kremu ir papuoškite pagal pageidavimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, pyragai, Naujųjų metų desertai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pyragai su varške, desertai su varške, desertai su grietine

Kategorijos