Publikavimo data: 2024-05-26
Subtilus grietinės pyragas ant duonos pyrago
"Smetannik" yra mėgstamiausias daugelio šeimininkių pyragas. Kokia jo paslaptis? Greičiausiai ingredientų prieinamume ir atlikimo paprastume. Jį paruošti nesunku bet kuriam pradedančiajam virėjui. Kartu desertas skoniu nenusileidžia sūrio pyragui, o tekstūra yra labai lengva, švelni ir oro.
Žingsnis 1
Šaldytą sviestą sutarkuokite stambiausia tarka ir sumaišykite su cukrumi, tada pakaitomis įmaišykite kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išminkykite iki vientisos tekstūros, ji neturi lipti prie rankų.
Žingsnis 2
Formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir gerai ištepkite sviestu. Tešlą paskleiskite ant formos dugno, išlyginkite ir suformuokite aukštą apvadą.
Žingsnis 3
Įdarui išplakite grietinę ir cukrų. Kai cukrus visiškai ištirps, įmuškite kiaušinius ir vaniliną. Toliau plakite iki vientisos konsistencijos ir gautą masę supilkite į formą su tešla. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40-50 minučių.
Kategorijos