Publikavimo data: 2025-08-18
Subtilus meringue ritinys su uogomis
Greitas, minimalus ingredientų kiekis, švelnus.
Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus su druska ir citrinos rūgštimi plakite dideliu greičiu iki putų, tada palaipsniui trimis etapais suberkite cukrų ir padidinkite greitį. Galiausiai įmaišykite krakmolą ir plakite.
Žingsnis 2
Turėtumėte gauti pastovias viršūnes, nes masė yra spyruokliuojanti.
Žingsnis 3
Ant pergamento arba tefloninio kilimėlio paskleiskite maždaug 1 cm sluoksnį mišinio. Kepkite 140 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Žingsnis 4
Iš orkaitės ištraukite lengvai auksinę plutą ir 40 minučių atvėsinkite ant grotelių. Atšildykite uogas, sutrinkite jas mikseriu, įberkite 1,5 šaukštelio krakmolo ir 1 šaukštą granuliuoto cukraus. Nuolat maišydami kaitinkite ant viryklės, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Kremui iš šaldytuvo paimtą grietinėlę, sūrį ir miltelius sumaišykite mikseriu. Į konditerinį maišelį sudėkite konfitą ir grietinėlę. Tepkite ant atvėsusio vyniotinio, pakaitomis dėliodami uogas ir kremą.
Žingsnis 6
Suvyniokite vyniotinį, viršų papuoškite uogomis, mėtomis, kremu.
Žingsnis 7
Įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite 1,5-2 valandas.
Kategorijos