Publikavimo data: 2025-08-20
Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu
"Eclair". Šiame žodyje yra kažkas kilnaus ir rafinuoto. Ir nors ingredientų rinkinys labai paprastas, ne visiems pavyksta pasiekti norimą rezultatą iš pirmo karto. Tačiau patirtis ir įgūdžiai veda į tobulumą. Šis pyrago receptas yra išbandytas ir patikrintas, todėl tinka bet koks kremas: plakta grietinėlė, grietinėlė su varške ar maskarpone, patisiere - pasirinkite patys.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 125 ml pieno, 125 ml vandens, žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir 100 g gabalėliais supjaustyto sviesto. Pastatykite ant ugnies. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, bet neužvirkite.
Žingsnis 2
Į ištirpintą sviestą supilkite persijotus miltus ir labai greitai išminkykite choux tešlą, mentele sutrupindami visus gumulėlius. Gautą tešlą 2-3 min. kaitinkite puode, kol keptuvės dugne susidarys plonas balkšvas tešlos sluoksnis.
Žingsnis 3
Perkelkite tešlą į švarų dubenį ir palikite 25 minutes atvėsti.
Žingsnis 4
Į atvėsusią tešlą po vieną įmuškite 4 kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Paskutinį kiaušinį suplakite atskirai ir pilkite nedidelėmis porcijomis, kad nebūtų per daug.
Žingsnis 5
Ant kepimo skardos patieskite nepridegantį teflono kilimėlį. Tešlą formuokite bet kokiu jums patogiu būdu: konditeriniu maišeliu arba šaukštu, pamirkytu vandenyje.
Žingsnis 6
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15-20 minučių, kol eklerai bus sausi.
Žingsnis 7
2 kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, 2 šaukštais pieno iš bendros masės. Supilkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dalimis, nuolat maišydami, atsargiai supilkite karštą pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 8
Virkite, kol sutirštės žemoje temperatūroje.
Žingsnis 9
Atvėsinkite. Į atvėsusį kremą supilkite 100 g suminkštinto sviesto. Plakite mikseriu, kol taps purus.
Žingsnis 10
Užpildykite eklerą bet kokiu jums patogiu būdu: švirkštu arba šaukštu į eklerų skyrelį.
Kategorijos