Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu

"Eclair". Šiame žodyje yra kažkas kilnaus ir rafinuoto. Ir nors ingredientų rinkinys labai paprastas, ne visiems pavyksta pasiekti norimą rezultatą iš pirmo karto. Tačiau patirtis ir įgūdžiai veda į tobulumą. Šis pyrago receptas yra išbandytas ir patikrintas, todėl tinka bet koks kremas: plakta grietinėlė, grietinėlė su varške ar maskarpone, patisiere - pasirinkite patys.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
28 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 1
Į puodą įpilkite 125 ml pieno, 125 ml vandens, žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir 100 g gabalėliais supjaustyto sviesto. Pastatykite ant ugnies. Kaitinkite, kol sviestas ištirps, bet neužvirkite.

Žingsnis 2

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 2
Į ištirpintą sviestą supilkite persijotus miltus ir labai greitai išminkykite choux tešlą, mentele sutrupindami visus gumulėlius. Gautą tešlą 2-3 min. kaitinkite puode, kol keptuvės dugne susidarys plonas balkšvas tešlos sluoksnis.

Žingsnis 3

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 3
Perkelkite tešlą į švarų dubenį ir palikite 25 minutes atvėsti.

Žingsnis 4

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 4
Į atvėsusią tešlą po vieną įmuškite 4 kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Paskutinį kiaušinį suplakite atskirai ir pilkite nedidelėmis porcijomis, kad nebūtų per daug.

Žingsnis 5

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 5
Ant kepimo skardos patieskite nepridegantį teflono kilimėlį. Tešlą formuokite bet kokiu jums patogiu būdu: konditeriniu maišeliu arba šaukštu, pamirkytu vandenyje.

Žingsnis 6

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 6
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15-20 minučių, kol eklerai bus sausi.

Žingsnis 7

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 7
2 kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, 2 šaukštais pieno iš bendros masės. Supilkite 2 šaukštus miltų ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dalimis, nuolat maišydami, atsargiai supilkite karštą pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 8

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 8
Virkite, kol sutirštės žemoje temperatūroje.

Žingsnis 9

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 9
Atvėsinkite. Į atvėsusį kremą supilkite 100 g suminkštinto sviesto. Plakite mikseriu, kol taps purus.

Žingsnis 10

Subtilūs profiteroles su vaniliniu kremu Žingsnis 10
Užpildykite eklerą bet kokiu jums patogiu būdu: švirkštu arba šaukštu į eklerų skyrelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas orkaitėje, desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, užkandis, pyragai, šokoladas, kremai, kakavos desertai, profiteroles, receptų knyga, kondensuotas pieno kremas, kakavos kepimas, kepimas su kiaušiniais

Kategorijos