Publikavimo data: 2024-05-25
Subtilus pyragas su ledais
Tortai su biskvitiniais pyragais yra gana populiarūs. Jei artėja šventė, vakarėlis ar atostogos, reikės šiek tiek laiko ir pastangų. Šis puikus desertas suteiks šventinę nuotaiką net ir lietingą, apniukusią dieną.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Kiaušinius ir cukrų suplakite mikseriu. Persijokite miltus ir kukurūzų krakmolą, dalimis suberkite miltus, atsargiai maišydami silikonine mentele. Kepkite pergamentu išklotoje kepimo formoje. Kepkite 25-40 minučių, priklausomai nuo orkaitės, pirmas 20 minučių neatidarykite orkaitės durelių. Iškepusį kepinį patikrinkite mediniu iešmeliu arba dantų krapštuku. Keksą atvėsinkite, sudėkite į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinėlę. Sudėkite kiaušinius, cukrų ir kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Supilkite karštą grietinėlę ir virkite puode ant vidutinės ugnies intensyviai maišydami, kol masė sutirštės, tada sumažinkite ugnį, suberkite vanilinį cukrų, virkite maišydami dar 1-1,5 min. Gautą masę iš karto perpilkite į stiklinius arba keraminius indus, uždenkite maistine plėvele, atvėsinkite kambario temperatūroje ir palikite šaldytuve per naktį. Kai kremas stabilizuosis, išsukite sviestą mikseriu iki baltumo, po šaukštą įmaišykite kremo pagrindą, kiekvieną kartą gerai išmaišydami mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Biskvitą perpjaukite į 3 dalis. Pirmąjį tortą pamirkykite, konditeriniu maišeliu patepkite kremu, dėkite antrąjį tortą, tą patį pakartokite 3 kartus. Sudėtą tortą iš visų pusių aptepkite kremu, kad neliktų sausų vietų ar trupinių.
Žingsnis 4
Papuoškite tortą. Ištirpinkite šokoladą. Ant acetato plėvelės konditeriniu maišeliu padarykite raštą, o kai šokoladas pradės kietėti, uždėkite plėvelę su raštu ant torto šonų ir prispauskite. Padėkite tortą į šaldytuvą 15-20 minučių, tada atsargiai nuimkite plėvelę. Torto viršų papuoškite likusiu kremu arba tešla.
Kategorijos