Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais

Moliūgų ir migdolų pyragas yra vienas geriausių atostogų desertų. Jį paruošti nėra sunku, bet jis beprotiškai skanus. Jį kepdami gausite neįtikėtinai švelnų ir lengvą desertą. Juk bet koks patiekalas su moliūgu gaunasi skanus, apetitiškas, kvapnus ir neįtikėtinai gražus dėl savo spalvos. Migdolai puikiai dera su visais ingredientais ir papildo paties deserto skonį. Toks pyragas yra tiesiog tobulo skonio ir puikiai papildys jūsų šventinį stalą.
Gaminimo laikas
270 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
351 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais Žingsnis 1
Kiaušinius ir 400 g cukraus plakite iki purumo ir baltumo. Plona srovele sudėkite sviestą ir nuolat maišykite. Smulkiai sutarkuokite moliūgą ir įmaišykite į mišinį. Po moliūgo sudėkite kavos malūnėliu sumaltus riešutus. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais Žingsnis 2
Paruoškite dvi apvalias formas, patepkite jas augaliniu aliejumi. Tolygiai paskirstykite masę į formeles ir pašaukite jas į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Praėjus šiam laikui, patikrinkite sausu dantų krapštuku. Leiskite pyragams atvėsti 120-180 minučių.

Žingsnis 3

Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę iki piko. Atskirai išplakite grietinę su cukrumi ir sumaišykite su grietinėle. Atvėsusius tortus supjaustykite ir aptepkite kremu. Pabarstykite tortą migdolų žiedlapiais ir palikite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos