Publikavimo data: 2024-09-22
Subtilus pyragas su moliūgais ir migdolais
Moliūgų ir migdolų pyragas yra vienas geriausių atostogų desertų. Jį paruošti nėra sunku, bet jis beprotiškai skanus. Jį kepdami gausite neįtikėtinai švelnų ir lengvą desertą. Juk bet koks patiekalas su moliūgu gaunasi skanus, apetitiškas, kvapnus ir neįtikėtinai gražus dėl savo spalvos. Migdolai puikiai dera su visais ingredientais ir papildo paties deserto skonį. Toks pyragas yra tiesiog tobulo skonio ir puikiai papildys jūsų šventinį stalą.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir 400 g cukraus plakite iki purumo ir baltumo. Plona srovele sudėkite sviestą ir nuolat maišykite. Smulkiai sutarkuokite moliūgą ir įmaišykite į mišinį. Po moliūgo sudėkite kavos malūnėliu sumaltus riešutus. Palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite dvi apvalias formas, patepkite jas augaliniu aliejumi. Tolygiai paskirstykite masę į formeles ir pašaukite jas į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Praėjus šiam laikui, patikrinkite sausu dantų krapštuku. Leiskite pyragams atvėsti 120-180 minučių.
Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę iki piko. Atskirai išplakite grietinę su cukrumi ir sumaišykite su grietinėle. Atvėsusius tortus supjaustykite ir aptepkite kremu. Pabarstykite tortą migdolų žiedlapiais ir palikite šaldytuve.
Kategorijos