Publikavimo data: 2025-08-17
Subtilus sluoksniuotas tortas
Napoleono pyragas - vienas skaniausių sluoksniuotos tešlos desertų. Šio pyrago paruošimas užims daug laiko, tačiau rezultatas jus nudžiugins. Jei turite potraukį saldumynams ir mėgstate rytais gerti arbatą su saldumynais, šis pyragas jus tikrai nudžiugins. Tortą galima ruošti ne tik namų susibūrimams, bet ir kaip vaišę svečiams prie arbatos. Tortas gaunasi labai skanus, su daug kremo.
Žingsnis 1
Paimkite atskirą gilų dubenį tešlai. Į jį persijokite miltus. Sviestą supjaustykite kubeliais ir suberkite į miltus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kiaušinį, degtinę, actą, druską ir šaltą vandenį sumaišykite atskirame dubenyje ir supilkite į miltus. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą padėkite ant stalo ir susukite. Suvyniokite paruoštą vyniotinį į foliją arba maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai.
Žingsnis 4
Ištraukite tešlą, supjaustykite ją į 20 dalių ir kiekvieną iš jų susukite į plokščią duoną, tada susukite į voką ir dar kartą susukite.
Žingsnis 5
Paruoškite kepimo skardą. Apibarstykite pluteles miltais, atsargiai dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 250 laipsnių orkaitėje 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Paruoškite grietinėlę. Išvirkite manų kruopų košę su vandeniu. Turėtumėte turėti 300 g išvirtos košės. Leiskite jai atvėsti.
Žingsnis 7
Atskirame dubenyje išsukite sviestą. Į jį suberkite virtas manų kruopas ir kondensuotą pieną. Suberkite vanilinį cukrų ir laikas paruoštas.
Žingsnis 8
Surinkite pyragą. Aptepkite pyragus kremu. Susmulkinkite 3 pyragaičius ir palikite pabarstymui. Dėkite tortą į šaldytuvą 3 valandoms, kad visiškai įsigertų.
Kategorijos