Publikavimo data: 2024-06-09
Subtilus tortas su sviestiniu kremu
Šis šventinis skanėstas ruošiamas visur. Juk grietinėlė mėgstama visur, o jos skonis kepiniuose patiks visiems. Savo recepte naudojame klasikinio vanilinio biskvito receptą, o įdaras bus kreminis ir labai švelnus. Tai yra subtilaus kreminio skonio, sultingumo ir ypatingos kreminės tekstūros mūsų torto paslaptis. Pyragaičius galima laikyti šaldiklyje iki dviejų mėnesių, todėl tortą galima surinkti per kelias minutes; labai patogu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į maišytuvo dubenį įmuškite kiaušinius. Plakite su žiupsneliu druskos 3 minutes, kol taps purūs. Dar plakant pamažu plona srovele supilkite kondensuotą pieną. Paruoštus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių ir kondensuoto pieno mišinį. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Gautą tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Pergamentu arba silikoniniu kilimėliu išklokite ne didesnę kaip 40x40 cm kepimo formą ir patepkite ją sviestu. Į paruoštą formą sudėkite pusę tešlos, paskleiskite plonu lygiu sluoksniu ir išlyginkite paviršių.
Žingsnis 3
Dėkite formą su tešla į įkaitintą 180 °C orkaitę ir kepkite 7 minutes, kol iškeps. Antrąjį pyragą kepkite taip pat. Atskirkite pyragėlius nuo pergamento ar silikoninio kilimėlio ir atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusius pyragaičius padalykite į 4 dalis.
Žingsnis 4
Kremui išplakite šaltą grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Į plaktą grietinėlę plona srovele supilkite sutirštintą pieną, plakant vidutiniu greičiu.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Indo dugną patepkite trupučiu kremo, kad tortas nejudėtų ant jo paviršiaus. Dėkite pyragus vieną po kito, kiekvieną pyragą patepdami 2 cm storio kremo sluoksniu. Kremu aptepkite torto viršų ir šonus ir išlyginkite jį konditerine mentele. Dėkite tortą į šaldytuvą.
Kategorijos