Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka

Išsaugokite šį receptą, nes kartą paragavę norėsite dar ir dar.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
336 kcal.
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 1
Supilkite cukrų į storadugnį puodą.

Žingsnis 2

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 2
Užpilkite vandeniu, išmaišykite.

Žingsnis 3

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 3
Palikite cukrų ištirpti, nemaišykite, jei cukrus ištirpsta netolygiai, maišykite švelniai sukdami keptuvę, nenaudodami mentelių.

Žingsnis 4

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 4
Ištirpintas cukrus turėtų įgauti tokią spalvą, kaip parodyta nuotraukoje; tai turėtų trukti apie 7 minutes.

Žingsnis 5

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 5
Į karamelę atsargiai supilkite pašildytą pieną.

Žingsnis 6

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 6
Ir iš karto pradėkite maišyti mentele.

Žingsnis 7

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 7
Sudėkite sviestą. Taip pat greitai išmaišykite.

Žingsnis 8

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 8
Į karamelę įberkite druskos ir citrinos rūgšties.

Žingsnis 9

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 9
Viską sumaišykite.

Žingsnis 10

Sūdyta karamelė iš to, ką visada turite po ranka Žingsnis 10
Paruoštą karamelę pertrinkite per sietelį, kad neliktų neištirpusio cukraus gabalėlių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, paprastai, per 30 minučių, karamelė, virėjo receptas, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos