Publikavimo data: 2025-08-20
Sūdyta karamelė pyragams
Pirmą kartą sūdytos karamelės receptas buvo paskelbtas jau uždarytame žurnale "Gourmet". Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas, bet labai rafinuotas priedas sustiprina viso deserto skonį. Šalia sūdytos karamelės tortuose su nauja jėga skambės šokoladas, ganšas ir vaisių užtepėlė. Aukštosios prancūzų virtuvės žurnalo karamelė sudaryta iš specialios "Fleur de sel" jūros druskos, kristalinio cukraus ir grietinėlės. Romantišką "Fleur de sel" namuose galima lengvai pakeisti kita jūros druska arba net įprasta valgomąja druska.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite cukraus karamelę. Į puodą storu dugnu arba kepimo indą supilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps. Net ir sausame cukruje yra pakankamai drėgmės, kad jis pradėtų tirpti. Įsitikinkite, kad cukrus tirpsta, bet nedega. Kad įsitikintumėte, į pirmą šaukštą karamelės galite įpilti ½ šaukštelio vandens. Tada po 1 valgomąjį šaukštą cukraus dėkite tol, kol visas cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Atskirai pašildykite dvigubą grietinėlę ir palaipsniui, nuolat maišydami, supilkite ją į ištirpintą cukrų. Grietinėlė turi būti karšta, bet ne verdanti. Priešingu atveju dėl temperatūrų skirtumo ji sutirštės. Įpilant grietinėlę atsiras putų, maišykite greitai ir intensyviai, nenuimdami keptuvės nuo ugnies. Tada grietinėlės ir cukraus bei karamelės mišinį pakaitinkite iki 108 ℃ temperatūros. Tai užtruks apie 5-6 minutes.
Žingsnis 3
Tada į karamelę įmaišykite sviestą ir druską. Maišykite, kol druska ištirps, ir nukelkite nuo ugnies. Karamelę perkoškite per sietelį, atvėsinkite kambario temperatūroje ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos