Sūdyta lašiša, marinuota su krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Sūdyta lašiša, marinuota su krapais

Lašiša yra lašišinių šeimos riebi raudona žuvis. Lašišos gyvena Ramiojo ir Atlanto vandenynų vandenyse. Dėl didelio baltymų ir mažo angliavandenių kiekio lašiša laikoma dietiniu produktu.
Gaminimo laikas
2880 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Sūdyta lašiša, marinuota su krapais Žingsnis 1
Nuplaukite lašišą ir išimkite smulkius kaulus, o odą palikite. Sumaišykite druską su cukrumi ir pipirais ir apibarstykite lašišą bei po ja, pabarstykite krapais. Ant viršaus uždėkite svorį ir palikite žuvį marinuotis 4 valandas. Tada 48 valandoms įdėkite į šaldytuvą ir nepamirškite jos apversti. Tada lašišą nuplaukite vandeniu. Supjaustykite žuvį plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Sūdyta lašiša, marinuota su krapais Žingsnis 2
Padažas patiekiamas kartu su sūdyta lašiša. Sumaišykite garstyčias su cukrumi ir actu, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išplakite plaktuvu, plona srovele pilant aliejų. Kai padažas taps panašus į majonezą, į jį įberkite smulkintų krapų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos