Publikavimo data: 2025-08-18
Sūdyta lašiša, marinuota su krapais
Lašiša yra lašišinių šeimos riebi raudona žuvis. Lašišos gyvena Ramiojo ir Atlanto vandenynų vandenyse. Dėl didelio baltymų ir mažo angliavandenių kiekio lašiša laikoma dietiniu produktu.
Žingsnis 1
Nuplaukite lašišą ir išimkite smulkius kaulus, o odą palikite. Sumaišykite druską su cukrumi ir pipirais ir apibarstykite lašišą bei po ja, pabarstykite krapais. Ant viršaus uždėkite svorį ir palikite žuvį marinuotis 4 valandas. Tada 48 valandoms įdėkite į šaldytuvą ir nepamirškite jos apversti. Tada lašišą nuplaukite vandeniu. Supjaustykite žuvį plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Padažas patiekiamas kartu su sūdyta lašiša. Sumaišykite garstyčias su cukrumi ir actu, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išplakite plaktuvu, plona srovele pilant aliejų. Kai padažas taps panašus į majonezą, į jį įberkite smulkintų krapų.
Kategorijos