Publikavimo data: 2024-06-16
Sūdyta nitritine druska, skumbrė
Mitybos specialistai vis dažniau rekomenduoja maiste naudoti nitritinę druską ir net marinuoti joje daugelį produktų. Viskas dėl to, kad ji daug naudingesnė už įprastą, net paprasti produktai kartu su ja ilgiau išlaiko šviežumą. Tas pats pasakytina ir apie sūdytą skumbrę, ji ilgiau išlaikys šviežiai sūdytos žuvies skonį ir aromatą.
Žingsnis 1
Žuvį nuplaukite, tada atidarykite pilvą, išimkite nereikalingus vidurius, nupjaukite galvą, pelekus ir uodegą. Mėsą kruopščiai nuplaukite, kad neliktų juodų plėvelių, nes jos suteikia mėsai nereikalingo kartumo. Jei reikia, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, supjaustykite porcijomis.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais. Atskirai paruoškite marinatą, sumaišykite visus prieskonius, tada perpjaukite citriną į dvi dalis ir išspauskite iš kiekvienos jų sultis. Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite marinavimui skirtą indą (gali būti ir stiklinis indas), sluoksniais išdėliokite žuvį ir svogūnus, tada viską užpilkite marinatu. Prieš tai jį reikia išmaišyti. Sandariai uždarykite indą ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms. Periodiškai turinį reikia pamaišyti, kad kiekvienas žuvies gabalėlis būtų marinuotas.
Kategorijos