Publikavimo data: 2025-08-20
Sūdyta rausvoji lašiša sumuštiniams.
Labai skani sūdyta rausvoji lašiša, skirta sotiems sumuštiniams su žuvimi.
Žingsnis 1
Išvalykite rausvąją lašišą, išdarinėkite ją, nupjaukite galvą, pelekus ir uodegą. Atskirkite stuburą. Puodelyje sumaišykite druską ir cukrų santykiu 2:1. Sudėkite rausvosios lašišos filė į stiklinį indą ir apibarstykite druskos ir cukraus mišiniu. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Po 2 valandų sūdytą žuvį nuplaukite po tekančiu vandeniu ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių.
Žingsnis 3
Supjaustykite filė riekelėmis ir dėkite ant šviežios duonos riekelių.
Kategorijos