Publikavimo data: 2024-06-23
Sūdyta skumbrė sūryme
Skumbrė yra nebrangi, įprasta ir sveika žuvis, kurios visada galima rasti parduotuvių lentynose. Be daugybės aminorūgščių, vitaminų ir mikroelementų, skumbrėje yra daug triptofano, kuris padeda kovoti su depresija, įskaitant rudeninę slogą. Sūdyta skumbrė sūryme, lengvai paruošiama, švelni, pikantiško gvazdikėlių, kalendrų ir saldžiųjų žirnelių skonio.
Žingsnis 1
Paimkite skumbrę, išdarinėkite ją. Kruopščiai nuplaukite ir pašalinkite juodą plėvelę, kad žuvis nebūtų karti. Nupjaukite galvą, uodegą ir pelekus.
Žingsnis 2
Į marinavimo indą supilkite vandenį, suberkite gvazdikėlius, kalendrą, juoduosius pipirus, lauro lapą, cukrų ir druską. Gautą sūrymą užvirinkite ir virkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Atvėsinkite sūrymą. Sudėkite skumbrę į indą, užpilkite sūrymu, uždenkite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą dviem dienoms. Tada ją išimkite, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos