Publikavimo data: 2025-08-18
Sūdytos bandelės su kumpiu, sūriu ir žolelėmis
Sūdyti keksiukai su kumpiu, sūriu ir žolelėmis - tai skanūs, maži, sūrūs keksiukai, kuriuos galima paruošti šventiniam stalui. Iš grietinės, kiaušinių, sviesto ir kitų sudedamųjų dalių paruošti keksiukai būna puresni ir purūs. Kumpio skonis keksiukams suteikia sodraus mėsos skonio. Sūris suteikia užkandžiui pikantišką kreminį ir sūrų skonį. Petražolės ir žalieji svogūnai ne tik vizualiai papuošia užkandį, bet ir suteikia jam malonų skonį.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite du kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite iki putų. Tada įmaišykite grietinę, augalinį aliejų, ištirpintą sviestą, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Visus ingredientus kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite kumpį mažais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir petražoles. Susmulkintus ingredientus sudėkite į tešlą. Pagal skonį įberkite ciberžolės, pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į mažų keksiukų formelių kepimo skardą įdėkite popierines formeles. Paskirstykite tešlą į formeles. Keksiukus kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Kategorijos