Publikavimo data: 2025-08-20
Sūdytos jūros gėrybės su cukinija ir grybais
Jūros gėrybės yra ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai sveikos. Lengvai, bet sočiai troškintos jūros gėrybės su cukinija ir grybais greitai paruošiamos ir išsaugo daug vitaminų. Sauté puikiai tinka kaip garnyras arba puikiai papildo pagrindinį patiekalą nuostabiu jūros gėrybių ir grybų deriniu.
Žingsnis 1
Grybus, pomidorus ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Kalmarus supjaustykite 1 cm storio juostelėmis.
Žingsnis 2
Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite griežinėliais supjaustytus grybus ir cukiniją. Karštis turi būti kuo didesnis. Tada sudėkite pomidorus, supilkite 100 ml sojų padažo ir toliau kepkite apie 3 min. Sudėkite daržoves į lėkštę. Dabar pradėkite kepti jūros gėrybes. Į keptuvę siųskite kalmarus, krevetes, midijas ir kepkite ant didelės ugnies. Nusausinkite keptuvėje susidariusį skystį ir toliau kepkite jūros gėrybes dar 3 min.
Žingsnis 3
Į jūros gėrybes sudėkite keptas daržoves, supilkite likusį sojų padažą, išmaišykite ir, kai tik užvirs, sudėkite smulkintą česnaką. Uždenkite dangčiu. Sūdytos jūros gėrybės su cukinija ir grybais paruoštos!
Kategorijos