Publikavimo data: 2025-08-19
"Sūdytų ikrų" užkandis
Nusipirkome nepjaustytą rausvąją lašišą. Pradėjome ją valyti, o ten buvo ikrai. Tai buvo laimė. Nusprendėme patys ją marinuoti. Tai greičiausias būdas.
Žingsnis 1
Į didelį gilų puodą supilkite maždaug 40 laipsnių temperatūros vandenį. Įberkite šaukštą druskos.
Žingsnis 2
Panardinkite ikrų ankštis į vandenį. Šluotele pradėkite maišyti viena kryptimi. Ikrai pradės atsiskirti, o folija apvynios plaktuvą. Tada atsargiai perbraukite plaktuvu per plėvelę, prispausdami ją prie dubens šono, kad atsiskirtų likę ikrai.
Žingsnis 3
Kai visi kiaušiniai atsiskiria, nuplaukite juos kambario temperatūros vandeniu. Galite naudoti sietelį arba durklą.
Žingsnis 4
Ikrus išverskite ant rankšluosčio ar servetėlės, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Vanduo neturėtų būti sugeriamas ilgiau nei 10 minučių, kitaip ikrai gali pradėti džiūti. Tada perkelkite ikrus į indą. Į 200 g ikrų reikia įpilti maždaug šaukštelį augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos. Druską pilkite palaipsniui, kad jos nepertekliausite. Patariu tai daryti taip: pasūdyti, išmaišyti, paragauti. Įberkite dar šiek tiek druskos, išmaišykite, dar kartą paragaukite. Taip tęskite, kol gausite norimą skonį. Laikykite šaldytuve sandariai uždengę indo dangtelį.
Kategorijos