"Sūdytų ikrų" užkandis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

"Sūdytų ikrų" užkandis

Nusipirkome nepjaustytą rausvąją lašišą. Pradėjome ją valyti, o ten buvo ikrai. Tai buvo laimė. Nusprendėme patys ją marinuoti. Tai greičiausias būdas.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
28 g
Riebalai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

"Sūdytų ikrų" užkandis Žingsnis 1
Į didelį gilų puodą supilkite maždaug 40 laipsnių temperatūros vandenį. Įberkite šaukštą druskos.

Žingsnis 2

"Sūdytų ikrų" užkandis Žingsnis 2
Panardinkite ikrų ankštis į vandenį. Šluotele pradėkite maišyti viena kryptimi. Ikrai pradės atsiskirti, o folija apvynios plaktuvą. Tada atsargiai perbraukite plaktuvu per plėvelę, prispausdami ją prie dubens šono, kad atsiskirtų likę ikrai.

Žingsnis 3

"Sūdytų ikrų" užkandis Žingsnis 3
Kai visi kiaušiniai atsiskiria, nuplaukite juos kambario temperatūros vandeniu. Galite naudoti sietelį arba durklą.

Žingsnis 4

"Sūdytų ikrų" užkandis Žingsnis 4
Ikrus išverskite ant rankšluosčio ar servetėlės, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Vanduo neturėtų būti sugeriamas ilgiau nei 10 minučių, kitaip ikrai gali pradėti džiūti. Tada perkelkite ikrus į indą. Į 200 g ikrų reikia įpilti maždaug šaukštelį augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos. Druską pilkite palaipsniui, kad jos nepertekliausite. Patariu tai daryti taip: pasūdyti, išmaišyti, paragauti. Įberkite dar šiek tiek druskos, išmaišykite, dar kartą paragaukite. Taip tęskite, kol gausite norimą skonį. Laikykite šaldytuve sandariai uždengę indo dangtelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
žuvies patiekalai, užkandžiai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, žuvies užkandžiai, sūrio užkandžiai, karšti patiekalai naujiems metams, foršmakas, receptų knyga, tartaletės užkandžiai

Kategorijos