Publikavimo data: 2024-04-05
Suktinukas be mielių
Aguonų vyniotinis gaminamas daugelyje pasaulio virtuvių. Kiekvienoje iš jų jis vadinamas skirtingai. Pavyzdžiui, Austrijoje ir Vokietijoje tai yra streuselis. O Lenkijoje - Makowiec. Tradiciškai šis patiekalas ruošiamas mielinės tešlos pagrindu, tačiau kai kuriuose namuose naudojamas vyniotinio receptas be mielių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite mikseriu, kol mišinys padidės. Supilkite miltus ir atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių masę. Ant kepimo skardos padėkite pergamento lakštą ir perkelkite ant jo tešlą. Tolygiai paskirstykite. Siųskite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir susukite į ritinėlį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Puode užvirinkite pusę pieno. Likusį supilkite į dubenį, suberkite cukrų, manų kruopas, sultenes ir aguonas. Išmaišykite. Palaipsniui supilkite mišinį į verdantį pieną. Virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, kakavos miltelius ir cukrų. Dėkite į mikrobangų krosnelę 5 minutėms.
Žingsnis 4
Surinkite ritinį. Išvyniokite tešlą, sudėkite įdarą ant tešlos ir vėl susukite į tvirtą ritinį. Ant viršaus užpilkite glajų. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad glajus sustingtų.
Kategorijos