Suktinukas be mielių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Suktinukas be mielių

Aguonų vyniotinis gaminamas daugelyje pasaulio virtuvių. Kiekvienoje iš jų jis vadinamas skirtingai. Pavyzdžiui, Austrijoje ir Vokietijoje tai yra streuselis. O Lenkijoje - Makowiec. Tradiciškai šis patiekalas ruošiamas mielinės tešlos pagrindu, tačiau kai kuriuose namuose naudojamas vyniotinio receptas be mielių.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
34 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Suktinukas be mielių Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite mikseriu, kol mišinys padidės. Supilkite miltus ir atsargiai įmaišykite juos į kiaušinių masę. Ant kepimo skardos padėkite pergamento lakštą ir perkelkite ant jo tešlą. Tolygiai paskirstykite. Siųskite į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių. Išimkite iš orkaitės ir susukite į ritinėlį.

Žingsnis 2

Suktinukas be mielių Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Puode užvirinkite pusę pieno. Likusį supilkite į dubenį, suberkite cukrų, manų kruopas, sultenes ir aguonas. Išmaišykite. Palaipsniui supilkite mišinį į verdantį pieną. Virkite, kol sutirštės.

Žingsnis 3

Suktinukas be mielių Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Nedideliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, kakavos miltelius ir cukrų. Dėkite į mikrobangų krosnelę 5 minutėms.

Žingsnis 4

Suktinukas be mielių Žingsnis 4
Surinkite ritinį. Išvyniokite tešlą, sudėkite įdarą ant tešlos ir vėl susukite į tvirtą ritinį. Ant viršaus užpilkite glajų. Dėkite į šaldytuvą 120 minučių, kad glajus sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos