Šukutės grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Šukutės grietinėlės padaže

Šukutės parduodamos šviežios, su kiautais arba kaip šaldyta filė. Šukučių filė paviršius yra švarus ir lygus, tačiau gali būti nedidelių įdubimų. Atšildžius gali atsirasti deformacijų. Gyvų šukučių kiautai sandariai uždari, jos kvepia jūros vandeniu be dumblių ir tinos kvapo. Šukučių padaže receptui stenkitės rinktis dideles šukutes. Mažas šukutes daug sunkiau kepti, jos labai greitai iškepa, todėl kyla pavojus jas išsausinti ir įgauti "guminį" skonį.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, vėžiagyviai, maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šukutės grietinėlės padaže Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 2

Šukutės grietinėlės padaže Žingsnis 2
Kepkite šukutes vyne. Sudėkite šukutes prie svogūnų ir česnakų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite 2-4 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.

Žingsnis 3

Šukutės grietinėlės padaže Žingsnis 3
Šukutes troškinkite grietinėlėje ir sūryje. Supilkite grietinėlę į keptuvę ir sumažinkite ugnį. Įberkite petražolių ir parmezano sūrio. Užvirinkite, pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos