Publikavimo data: 2024-04-28
Šukutės grietinėlės padaže
Šukutės parduodamos šviežios, su kiautais arba kaip šaldyta filė. Šukučių filė paviršius yra švarus ir lygus, tačiau gali būti nedidelių įdubimų. Atšildžius gali atsirasti deformacijų. Gyvų šukučių kiautai sandariai uždari, jos kvepia jūros vandeniu be dumblių ir tinos kvapo. Šukučių padaže receptui stenkitės rinktis dideles šukutes. Mažas šukutes daug sunkiau kepti, jos labai greitai iškepa, todėl kyla pavojus jas išsausinti ir įgauti "guminį" skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 2
Kepkite šukutes vyne. Sudėkite šukutes prie svogūnų ir česnakų. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite 2-4 minutes. Supilkite baltąjį vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
Žingsnis 3
Šukutes troškinkite grietinėlėje ir sūryje. Supilkite grietinėlę į keptuvę ir sumažinkite ugnį. Įberkite petražolių ir parmezano sūrio. Užvirinkite, pavirkite 2-3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos