Šukutės orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Šukutės orkaitėje

Norint naudoti orkaitėje kepamų šukučių receptą, svarbu pasirinkti geros kokybės šukutes. Moliuskų mėsa turi būti silpno jūros kvapo, be jūros dumblių ar tinos. Šviežia mėsa yra pilkšvos arba rausvos kreminės spalvos. Prieš kepant filė gali tekti išvalyti: būtina pašalinti kotelį ir žarnyno likučius - ploną tamsų siūlą. Šukutės parduodamos parduotuvėse ir gyvos, su kiautais. Tokiu atveju rinkitės tuos moliuskus, kurių kriauklės yra uždarytos arba užsidaro jas palietus.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Moliuskai, maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šukutės orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite šukutes kepimui. Sudėkite šukutes į aliejumi pateptą kepimo indą, pabarstykite petražolėmis, džiovintais bazilikais, druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Šukutės orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite šukutes. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite šukutes 5 minutes. Tada išimkite ir išmaišykite, kad aliejus ir žolelės tolygiai pasiskirstytų visame paviršiuje. Kepkite dar 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos