Publikavimo data: 2024-04-28
Šukutės orkaitėje
Norint naudoti orkaitėje kepamų šukučių receptą, svarbu pasirinkti geros kokybės šukutes. Moliuskų mėsa turi būti silpno jūros kvapo, be jūros dumblių ar tinos. Šviežia mėsa yra pilkšvos arba rausvos kreminės spalvos. Prieš kepant filė gali tekti išvalyti: būtina pašalinti kotelį ir žarnyno likučius - ploną tamsų siūlą. Šukutės parduodamos parduotuvėse ir gyvos, su kiautais. Tokiu atveju rinkitės tuos moliuskus, kurių kriauklės yra uždarytos arba užsidaro jas palietus.
Žingsnis 1
Paruoškite šukutes kepimui. Sudėkite šukutes į aliejumi pateptą kepimo indą, pabarstykite petražolėmis, džiovintais bazilikais, druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškepkite šukutes. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite šukutes 5 minutes. Tada išimkite ir išmaišykite, kad aliejus ir žolelės tolygiai pasiskirstytų visame paviršiuje. Kepkite dar 15-20 minučių.
Kategorijos