Publikavimo data: 2025-08-20
Sultana kisel
Pieno kisielius labai mėgsta sveikų ir skanių desertų mėgėjai. Tirštos grietinės pagrindą sudaro pienas ir krakmolas, o sultenės ir cukrus suteikia patiekalui sodraus skonio ir saldumo. Galite eksperimentuoti su receptu, įmaišydami, pavyzdžiui, vanilės, sirupų ar citrinos žievelės. Pieno kisielių geriau patiekti atšaldytą nedidelėse giliose formelėse, papuošti tarkuotu šokoladu arba cinamonu.
Žingsnis 1
Ištirpinkite krakmolą. Į dubenį supilkite 1 puodelį šalto pieno ir suberkite kukurūzų krakmolą. Maišykite, kol krakmolas ištirps.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę su sultenėmis. Į puodą supilkite 3 puodelius šalto pieno ir užvirinkite. Tada supilkite cukrų ir nuolat maišydami virkite, kol jis ištirps. Tada supilkite piene ištirpintą kukurūzų krakmolą ir, nenustodami maišyti, supilkite rūgštynes. Toliau virkite, kol pieno putos sutirštės.
Kategorijos