Sultana kisel pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Sultana kisel

Pieno kisielius labai mėgsta sveikų ir skanių desertų mėgėjai. Tirštos grietinės pagrindą sudaro pienas ir krakmolas, o sultenės ir cukrus suteikia patiekalui sodraus skonio ir saldumo. Galite eksperimentuoti su receptu, įmaišydami, pavyzdžiui, vanilės, sirupų ar citrinos žievelės. Pieno kisielių geriau patiekti atšaldytą nedidelėse giliose formelėse, papuošti tarkuotu šokoladu arba cinamonu.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.38/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Sultana kisel Žingsnis 1
Ištirpinkite krakmolą. Į dubenį supilkite 1 puodelį šalto pieno ir suberkite kukurūzų krakmolą. Maišykite, kol krakmolas ištirps.

Žingsnis 2

Sultana kisel Žingsnis 2
Paruoškite grietinę su sultenėmis. Į puodą supilkite 3 puodelius šalto pieno ir užvirinkite. Tada supilkite cukrų ir nuolat maišydami virkite, kol jis ištirps. Tada supilkite piene ištirpintą kukurūzų krakmolą ir, nenustodami maišyti, supilkite rūgštynes. Toliau virkite, kol pieno putos sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos