"Sultana" koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

"Sultana" koldūnai

Skanūs, purūs pyragaičiai su sultenėmis. Juos lengva paruošti, jie būna purūs ir minkšti.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
307 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

"Sultana" koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Sumaišykite pieną, 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir mieles. Palikite 15 minučių karštyje.

Žingsnis 2

"Sultana" koldūnai Žingsnis 2
Kai pyragas pakils, sudėkite išplaktus trynius, 120 g cukraus, miltus ir druską. Išminkykite.

Žingsnis 3

"Sultana" koldūnai Žingsnis 3
Sudėkite minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje 40-60 minučių.

Žingsnis 4

"Sultana" koldūnai Žingsnis 4
Sudėkite išmirkytas ir į miltus subertas sultenes. Tešlą paskirstykite į formeles po 1/3, leiskite jai pakilti ir siųskite į orkaitę 40 min. kepti į 170 °C temperatūros orkaitę.

Žingsnis 5

"Sultana" koldūnai Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Išmirkykite želatiną 25 g vandens.

Žingsnis 6

"Sultana" koldūnai Žingsnis 6
Sumaišykite 120 g cukraus, 50 g vandens, citrinos rūgštį ir užvirinkite.

Žingsnis 7

"Sultana" koldūnai Žingsnis 7
Sudėkite išbrinkusią želatiną, išmaišykite ir plakite iki purios baltos glazūros.

Žingsnis 8

"Sultana" koldūnai Žingsnis 8
Atvėsusius pyragėlius aptepkite glajumi ir dėkite į šaldytuvą, kol glajus sustings.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, kuličas, daugiafunkciniai patiekalai, receptų knyga, kepimas su kakava, kepimas su kiaušiniu, kuličas su cukruotais vaisiais, kuličas su sultanais, kuličas su sausomis mielėmis

Kategorijos