Publikavimo data: 2025-08-18
"Sultana" koldūnai
Skanūs, purūs pyragaičiai su sultenėmis. Juos lengva paruošti, jie būna purūs ir minkšti.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Sumaišykite pieną, 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir mieles. Palikite 15 minučių karštyje.
Žingsnis 2
Kai pyragas pakils, sudėkite išplaktus trynius, 120 g cukraus, miltus ir druską. Išminkykite.
Žingsnis 3
Sudėkite minkštą sviestą ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje 40-60 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite išmirkytas ir į miltus subertas sultenes. Tešlą paskirstykite į formeles po 1/3, leiskite jai pakilti ir siųskite į orkaitę 40 min. kepti į 170 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Išmirkykite želatiną 25 g vandens.
Žingsnis 6
Sumaišykite 120 g cukraus, 50 g vandens, citrinos rūgštį ir užvirinkite.
Žingsnis 7
Sudėkite išbrinkusią želatiną, išmaišykite ir plakite iki purios baltos glazūros.
Žingsnis 8
Atvėsusius pyragėlius aptepkite glajumi ir dėkite į šaldytuvą, kol glajus sustings.
Kategorijos